Debut nebun în Liga 2! Ripensia e lider după 16-0, Poli câștigă la Brăila

182

Liga 2 de fotbal a debutat excelent pentru reprezentantele Timișoarei. Ripensia și ASU Politehnica au pornit cu victorii în noul campionat, nou-promovata reușind chiar un scor ce va fi greu de depășit: 16-0!

Sâmbătă s-a dat startul eșalonului doi al fotbalului românesc; pentru Timișoara asta înseamnă emoții duble pentru că alături de ASU Politehnica evoluează din această stagiune și Ripensia. Startul campionatului a fost unul de vis pentru grupările ce ne reprezintă. Ripensia a făcut scorul rundei și foarte posibil al campionatului, instalându-se în fruntea clasamentului. ASU Politehnica a smuls un succes important la Brăila.

Ciarda Roșie așteapta ca o sărbătoare debutul lui Ripi în eșalonul doi. Trecuseră 69 de ani la ultima apariție a brandului Ripensia în această divizie… Iar nou-promovata a avut o misiune facilă la primul ei joc. Adversara s-a prezentat la joc doar cu juniori de 15-17 ani și a ajuns la Timișoara la orele dimineții! În aceste condiții elevii lui Steop au zburdat pe teren și au marcat de 16 ori în poarta Forestei Suceava! Au marcat Zaluschi (1), Hecsko (15), Popa (26, 38), Mediop (30, 42, 50, 56, 63, 70, 77), Dumiter (40, 44, 71), Ungureanu (51) și Bobină (68).

Adevăratul contact cu Liga 2 vine sâmbăta viitoare, când Ripensia merge în fief-ul Luceafărului Oradea.

Ripensia: G. Gakos – Ad. Popa (c), Hecsko, Vlădia, Toma – Dumiter, Stoi, Zaluschi (60, Bobină), Ungureanu (67, Nanu) – Mediop, Matiş (60, Semeniuc).

”Băieții în ghete”, învingători la Dunăre

Politehnica a început sezonul cu cea mai lungă deplasare, una de aproape 800 kilometri. Violeții au înfruntat sâmbătă dimineața pe Dacia Unirea Brăila și au obținut toate cele trei puncte. S-a încheiat 3-2 pentru Poli după ce oaspeții au jucat cu un om în plus din minutul 15 și au avut 3-0 după jumătate de oră. Finalul a fost însă cu multe emoții pentru elevii lui Bogdan Andone.

O intrare dură asupra lui Igna din postura de ultim apărător a fost cheia partidei. Era minutul 15 și Ioan Paul era eliminat. Imediat Poli a reacționat pe tabelă: Bădăuță (minutele 19 și 25) și Taub (minutul 28). Dacia a reintrat în joc prin reușitele lui Roșu (minutul 30 din penalty și minutul 68) și a avut șanse de a egala în ultimele 20 de minute. Poli revine în Banat cu 3 puncte și așteaptă cu alt moral primul meci de acasă, cel cu FC Argeș, de sâmbătă.

Poli: Gakos – Motreanu, Mera, Bilia, Taub – Sorescu, Al. Ignea, Krausz – Plămadă, Bădăuță, Predescu. Au mai intrat Stancu, Ghinescu și Coadă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ