De nouă luni, cu căruța, prin Europa! Au trecut și prin Arad, în drum spre Sibiu VIDEO

1689

Îndrăgostiţi de viaţa la ţară, doi străini care s-au cunoscut în România, străbat Europa de la un capăt la altul într-o căruţă tradiţională, desprinsă parcă din poveştile de acum un secol. Neamțul și franțuzoaica au ajuns şi în România, unde au poposit la Arad. Acum se îndreaptă spre Sibiu, unde spun ei, vor să învețe cum se cresc caii, prezintă într-un material Digi 24.

Sophie e originară din Franţa şi e terapeut, iar Baptiste e german şi predă judo. S-au cunoscut în urmă cu cinci ani, în România, şi au înţeles că îi uneşte mai mult decât pasiunea pentru viaţa la ţară. În urmă cu nouă luni, au pornit în călătorie prin Europa cu o căruţă trasă de cai.

Până în acest moment, au trecut prin Austria, Croaţia şi Ungaria şi au parcurs aproximativ 2400 de kilometri în căruţă. În România, primii de care au dat cei doi îndrăgostiţi au fost localnicii din Lipova, care i-au ajutat cu tot ce au putut. ”I-am dus într-un loc al Primăriei unde au putut să facă un duş cald. Ziceau că de multă vreme nu au reuşit să facă baie… Am chemat chiar şi Poliţia Locală, în timpul în care ei au fost la duş să păzească caii şi caleaşca lor”, explică Adrian Antoche, reprezentant al Primăriei Lipova pentru Digi 24.

Cei doi, se îndreaptă acum spre Sibiu, unde vor să înveţe cum se cresc caii. Peste un an, atunci când plănuiesc să se întoarcă acasă, vor să deschidă o fermă în Franţa.

LĂSAȚI UN MESAJ