De mâine, șoferii din Banat și din țară trebuie să țină cont de noi reguli, altfel vor plăti amenzi drastice

7787

Noile reguli introduse în legea privind RCA prevăd că, dacă un şofer îşi suspendă contractul de asigurare obligatorie, atunci trebuie să-şi predea la Poliţie şi plăcuţele de înmatriculare. Noile prevederi intră în vigoare de miercuri, 12 iulie.

Şoferii care aleg să îşi suspende contractul de RCA pe o anumită perioadă cât nu folosesc maşina vor fi nevoiţi să îşi predea şi numerele de înmatriculare ale maşinii, la Poliţie, conform modificărilor aduse la legea RCA.

Contractul RCA poate fi suspendat dacă maşina nu mai are drept de circulaţie sau dacă este imobilizată, pentru ca şoferii să nu plătească degeaba banii pe asigurare.

Reglementările noi intră în vigoare de la 12 iulie, iar şoferii care nu le respectă riscă amenzi cuprinse între 1.000 şi 2.000 de lei.

sursă: gandul.info

1 COMENTARIU

  1. aha…si daca masina sta si nu are deloc asigurare,nici valabila, nici suspendata,ce trebuie sa predea soferul sau proprietarul autovehicolului(care poate nu are permis,deci nu e sofer).Dup ce preda numerele si inceteaza suspendarea,cat dureaza pana isi poate ridica numerele?Doua-trei saptamani cu programare,numar de ordine si stst la coada?Cred ca in articol,la astfel de probleme ar trebui sa se raspunda(daca se cunoaste)…

LĂSAȚI UN MESAJ