De mâine se scumpește curentul. Vezi cu cât!

673

Calculele companiilor energetice privind preţul energiei electrice de la 1 iulie arată de mult că este necesară o scumpire mai mare de 1 – 2%, cât au declarat iniţial reprezentanţii Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). ANRE a preferat însă să nu „deranjeze clienţii” cu anunţuri alarmante, a declarat Silvia Vlăsceanu, directorul executiv al Federaţiei Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie (ACUE).

Astfel, preţul energiei electrice pentru consumatorii casnici va creşte cu până la 8% de la 1 iulie, potrivit deciziei de joi a Comitetului de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), au declarat reprezentanţii instituţiei.

De la 1 iulie, preţul final la electricitate pentru consumatorii casnici este format dintr-un tarif reglementat de ANRE, care are o pondere de 10% din preţul total, şi dintr-o componentă care reflectă preţul din piaţa liberă, care are o pondere de 90%.

Potrivit unui comunicat al ANRE, componenta reglementată (10%) va scădea cu 5,16% iar cea de piaţă liberă (90%) va urca cu 8,53%.

LĂSAȚI UN MESAJ