De la o groapă de gunoi la agresiune fizică nu e decât un pas

60

Dacă toate problemele administrative ale unei comune sunt rezolvate sau doar acoperite cu un teanc gros de promisiuni se trece la o etapă superioară a luptei politice… faza cu agresiuni.

De la injurii între politicieni dezbaterile de idei ajung la… fracturarea unui deget. Opinia publică din localitatea Nițchidorf așteaptă cu nerăbdare etapele următoare de schimburi de opinii. Despre cele mai noi întâmplări din comuna cu pricina formațiunea USR are o poziție clară pe care o publicăm mai jos. Dacă și cei din partidul acuzat au ceva de spus sunt bineveniți în discuție.

Consilier Local USR din comuna Nițchidorf agresat brutal de către familia primarului PSD.

„Marți, 5 septembrie 2023, consilierul local USR, Daniel Răducanu a fost agresat fizic și tâlhărit de membrii familiei primarului PSD din Nițchidorf, Dănuț Drăghici. Nepotul primarului l-a asaltat pe consilier cu pumnii, lovindu-l în față și rupându-i un deget. Un alt individ, angajat al unei companii cu care Primăria Nițchidorf lucrează, i-a furat telefonul cu care Daniel Răducanu înregistra. Totul s-a întâmplat sub privirile nepăsătoare ale fiului primarului.

Motivul pentru comportamentul huliganic al membrilor familiei primarului PSD este că Daniel Răducanu punea întrebări, în calitatea sa de consilier local, în legătură cu o groapă ilegală de gunoi de la marginea satului, unde diverse persoane din anturajul primarului aruncau de ceva timp deșeuri provenite din activități de demolare și construcție. Agresiunea a avut loc chiar lângă groapa ilegală de gunoi, unde consilierul local USR venise la sesizarea unui consătean care îl avertizase că urmează ca cineva să arunce alte gunoaie pe câmp.

Nu este prima oară când consilierul local USR din Nițchidorf și familia acestuia sunt amenințați și hărțuiți de primar sau de membrii familiei sale. Există chiar și un dosar penal deschis pe numele primarului după ce acesta l-a amenințat pe Daniel Răducanu. În luna mai, ca urmare a unei sesizări făcute de consilierul USR, procuratura din Lugoj a făcut un desant împreună cu DIICOT la primăria condusă de Dănuț Drăghici. Până acum, primarul PSD nu a pățit nimic. Autoritățile par să bată pasul pe loc. Nu vom sta să așteptăm să se întâmple o tragedie pentru ca Poliția, Procuratura și celelalte autorități competente să se decidă să facă ceva. Dacă de la amenințări s-a ajuns la agresiune fizică și tâlhărie, ne putem imagina la ce acțiuni pot ajunge membrii familiei primarului PSD din Nițchidorf.

Tragem un semnal de alarmă cu privire la ce se întâmplă în această comună și cerem ca autoritățile să nu mai bată pasul pe loc. Este inacceptabil ca un consilier local, care acționează cu bună-credință și în interesul locuitorilor comunei, să fie supus unor astfel de abuzuri, iar familia sa să fie intimidată, amenințată și denigrată de apropiații primarului.

Dominic Fritz, președintele USR Timiș – „Este absolut oribil și inacceptabil ce s-a întâmplat și există clar o responsabilitate politică a primarului PSD din Nițchidorf care trebuie să-și dea demisia pentru ceea ce s-a întâmplat, iar familia lui și angajații care au făcut acest lucru trebuie să plătească. Mă aștept ca această investigație să fie luată foarte în serios de Poliție și aici fac un apel la Ministrul de Interne să nu se mușamalizeze aceste lucruri.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.