De la Casablanca la județul Timiș. Marocani prinși în drum… spre Italia

172

Poliţiştii de frontieră au depistat doi cetăţeni din Maroc în timp ce intenţionau să intre ilegal în România, pe jos, pe la frontiera verde.

În data de 17 iulie 2016, în jurul orei 15.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, acţionând în baza unor informaţii, au depistat şi condus la sediul sectorului pentru cercetări două persoane de sex masculin care se deplasau pe jos, pe câmp, dinspre Serbia spre România.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoanele în cauză, cu vârste de 25 respectiv 35 de ani, sunt cetăţeni marocani şi nu aveau documente asupra lor.
Aceştia au declarat că intenţionau să ajungă in Italia, pentru a-şi găsi un loc de muncă.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cei doi bărbaţi urmând să fie predaţi unei echipe operative din cadrul Serviciului Pentru Imigrări Timiş.
Totodată, au fost contactate autorităţile de frontieră sârbe în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

LĂSAȚI UN MESAJ