15.7 C
Timișoara
sâmbătă 2 decembrie 2023

De ce studenții de la UMF ,,Victor Babeș” Timișoara nu mai vor să audă de anumite specialități medicale

Cele mai dorite specialități ale absolvenților Universității de Medicină și Farmacie din Timișoara, sunt cele în care nu e nevoie de o practică ulterioară în spitale.

Afirmația aparține decanului Facultății de Medicină, conf. dr. Bogdan Timar. Prezent la Radio Timișoara, Bogdan Timar a atras atenția și asupra deficitului personalului pe unele ramuri.

“În momentul de față există specialități la care se sesizează la nivel național un deficit, cum ar fi în anumite zone, spre exemplu medicina de familie, unde sunt într-adevăr zone cu prea puțini medici de familie pe cap de locuitor sau anumite specialități cum ar fi medicina de urgență care, în ultima perioadă, au avut un grad crescut de necesitate. Practic, numărul necesar de medici în specialitatea respectivă a crescut foarte mult”, spune decanul Facultății de Medicină.

Există permanent o fluctuația a preferințelor tinerilor, pentru anumite specialități medicale, atunci când sunt admiși în învățământul superior medical, mai spune conf. dr. Bogdan Timar.

“Avem o căutare crescută pentru specializări cum ar fi cea de Dermatologie, Oftalmologie, Endocrinologie, Diabet, Nutriție și boli metabolice ori Cardiologie, dar, așa cum spuneam, de-a lungul timpului, și aceste specialități fluctuează foarte mult”, precizează decanul Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie din Timișoara.

Sursa: http://www.radiotimisoara.ro

Alte subiecte :

Citește și :