De ce nu merg la acest referendum!

2112

Nici sâmbătă, nici duminică nu voi merge la referendum. Nu merg fiindcă e un referendum inventat de și pentru un partid hoț, mincinos, ipocrit. Nu merg fiindcă nu vreau să răspund la o întrebare ce se poate, ulterior, interpreta după cum vor dori niște leșuri morale fără frica lui Dumnezeu cum ar fi Toader, Iordache sau Nicolicea.

Nu merg la acest referendum fiindcă întrebare la care sunteți chemați să răspundeți cu Da sau Nu e așa: „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”

Nu merg la acest referendum fiindcă, așa cum se vede, acest referendum nu răspunde la o întrebare cu privire la definirea familiei, ci la altceva: nedefinit, neclar, ambiguu, coclit.
Nu merg la acest referendum fiindcă referendumul cu privire la modificarea numărului parlamentarilor a rămas o batjocură a clasei politice românești. Într-o problemă mult mai importantă decât cine se poate căsători cu cine.

Nu merg la acest referendum fiindcă, înainte de alegerile din decembrie 2016, Coaliția pentru Familie a încheiat un acord de colaborare cu PSD, ALDE și PNL prin care cele trei partide promiteau să susțină revizuirea art. 48 (1) din Constituția României — în care e definită noțiunea de „familie” — retrasând, în acest mod, noi falii în societatea românească atât de fărâmițată.

Nu merg la acest referendum fiindcă, așa cum știți, și Dragnea, și Tăriceanu sunt descalificați definitiv să vorbească despre ceea ei numesc, cădelnițos, „familia tradițională”. Nu despre cele 5 căsătorii ale lui Tăriceanu, nici despre faptul că iubita lui Dragnea îi e mai tânără decât nora. Astea sunt amănunte ridicole ce țin, mai de grabă, tot de firea lor hulpavă. Muuuult, infinit de mult mai grav e faptul că Dragnea a furat bani de la Direcția pentru Protecția Copilului pentru partidul lui și că Tăriceanu, când fost prim-ministru, nu a dat un scuipat pentru ca familiile formate din bărbat și femeie să poată avea copii, așa cum se cuvine să fie.

Nu merg la acest referendum fiindcă toată campania asta a Coaliției pentru Familie a fost, prea ades, una a urii față de Celălalt. Mai mult chiar, a fost o campanie în care homosexualul a fost diabolizat cu o energie demnă de o cauză infinit mai luminoasă și bună.

Nu merg la acest referendum fiindcă îi prețuiesc mult pe unii dintre prietenii, amicii, cunoscuții mei homosexuali și, atunci când ne întâlnim, vreau să mă uit în ochii lor așa cum am făcut-o mereu.

Nu merg la acest referendum fiindcă, în clipa în care vorbim despre Drepturile Omului, nu pot să conchid, ca un prost, că drepturile omului se opresc fix la dreptul unora la căsătorie.
Nu merg la acest referendum fiindcă mi se pare de neînțeles cum, în secolul 21, bisericile să se amestece în treburile unui stat laic, iar politicienii să fie paralizați de spaimă că Patriarhul Daniel și catolicii le vor lua voturile. De fapt, privilegiile, bani.

Nu merg la acest referendum fiindcă lumea se schimbă și, dacă greșesc, știu că Dumnezeu o să mă ierte dacă, acum, am greșit.

LĂSAȚI UN MESAJ