De ce la Timişoara nu se închiriază parcările? Robu se teme de scandal

416
Mai mulţi timişoreni cer autorităţilor locale să le închirieze locuri de parcare. Sunt vizate mai ales spaţiile de staţionare nou amenajate, dintre blocuri. Dar edilul șef se teme de… scandal.
„Ne gândim să închiriem locurile de parcare, pe sume care să nu fie foarte mari. Cetăţenii care cer să facem asta o fac pentru că nu sunt suficiente locuri de parcare. Acolo unde sunt parcări amenajate, şi sunt mii de locuri în cartiere, un astfel de sistem s-ar putea introduce. Teama mea este că se va ajunge la certuri între oameni. Se vor ivi situaţii în care un loc va fi liber şi cineva neplătitor pentru loc va veni şi îl va ocupa. Iar în timp ce maşina lui este acolo, să apară cel care a plătit pentru acel loc şi acesta să se supere. Pentru bugetul local ar fi un lucru bun pentru că s-ar încasa sume importante. Nici nu ştiu cum să gestionez situaţia acesta. Eu ţin să avem un climat de armonie în oraş. Nu vreau sămânţă de scandal”, spune Robu.
Astfel de sisteme există implementate deja în oraşe precum Brașov, Oradea sau Focşani.

2 COMENTARII

  1. Perfect de acord cu primarul. Locul de parcare, mai ales la ansamblurile rezidențiale noi trebuie căutate ÎNAINTE DE A CUMPĂRA LOCUINȚĂ. Altfel, încurajezi tot practicile actuale, în care lacomia „dezvoltatorilor” face ca să construiască blocuri declarând ca locuri de parcare pentru noile locuințe tot cele existente. Știu ca mp de teren e scump. Dar asta nu e o scuza ca să se construiască la modul cum se face – foarte multe construcții noi nu respecta legile și nu creează locuri noi de parcare. Asa că, fără locuri rezervate de jmecheri.

  2. Deci daramati garajele unora ca sa atribuiti locurile altora…Diferenta?Lipsa unui acoperis….aceeasi Marie…La 8 garaje daramate ati facut in plus 2(doua) locuri de parcare,ocupate si alea ca unii cu garaj au cate 2-3 masini.Evident e vorba de locurile de parcare rezultate in urma demolarii garajelor,nu de cele construite pe multiplele terenuri virane apartinand primariei…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.