DE CE a fugit Belodedici din România înainte de 1989?

861

Marele fotbalist bănățean, Miodrag Belodedici, primul jucător care a câștigat Cupa Campionilor Europeni, cu două echipe diferite, Steaua București și Steaua Roșie Belgrad, a rememorat episodul plecării din România, pentru 6TV, citat de colegii de la Evenimentul Zilei.

După ce a câștigat Cupa Campionilor Europeni, în 1986, cu Steaua, Belodedici a fugit din România, doi ani mai târziu. Fostul libero a plecat în Iugoslavia și a evoluat pentru Steaua Roșie Belgrad, echipă cu care a câștigat din nou marele trofeu, în 1991. La acea vreme, Belodedici a devenit primul jucător care a ridicat CCE, în tricoul a două echipe. „Belo” a explicat de ce a plecat din țară, înainte de Revoluție.

Am plecat din țară din cauza sistemului. Mă gândeam că o sa joc la Steaua toată cariera, iar eu voiam să joc și în străinătate. N-aveam voie să-mi cumpăr mașină, apartament, pur și simplu nu aveai viitor în România! Singur am luat decizia să plec, dar, dacă știam că într-un an va fi Revoluția, nu aș mai fi făcut acest pas. Am fost bucuros după Revoluție, în special pentru prietenii mei, Hagi, Lăcătuș, Balint, care au putut la rândul lor să plece în străinătate„, a spus Miodrag Belodedici la 6TV.

Surse: 6,TV, evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ