De 1 Mai se pornesc aventurile la Herneacova

2336

În curând, Parcul de  Aventură de la Herneacova va fi cel mai căutat loc de distracţie din vestul ţării, unde pe lângă concursurile de călărie şi Mountain Bike, cei mai curajoşi vor putea face “plimbări” cu tiroliana, pe un traseu de jumătate de kilometru. Inaugurarea va avea loc la 1 Mai.

Va fi unul din cele mai mari parcuri de aventură din vestul ţării, cu tiroliană, cu trasee de toate dificultăţile, de la copii până la experimentaţi, alergare prin pădure, trasee marcate iar unele cu un grad foarte mare de dificultate, trasee ICO. Întreaga investiţie va depăşi 250 000 euro, ne spune administratorul domeniului, Andrei Gaşpar.

Dar până când ne vom agăţa de coarda tirolianei, să ascultăm nişte poveşti despre om şi cal.

 Dunja Al Jamal şi Gemilio LCS

Dunja are 16 ani şi este campioană naţională la juniori 18 ani. Participă constant la competiţii naţionale şi internaţionale, cu rezultate foate bune . La Balcaniada de anul trecut, organizată în România, Dunja  şi Gemilio s-a clasat pe locul al IV-lea, la individual. Dunja şi Gemilio au o relaţia specială şi îşi petrec majoritatea timpului impreună. Gemilio este răsfăţat de Dunja cu dulciuri şi plimbări relaxante în fiecare zi. Cei doi au chiar un ritual special: înainte de fiecare probă, Dunja îi împleteşte coama şi îi face masaj de relaxare.

Anne Marie Bianca Bontea  şi Gloria

Anne Marie are 14 ani  şi este multiplă campioană naţională şi vicecampioană balcanică.Anne şi Gloria formează un cuplu de trei ani şi au multe amintiri frumoase împreună. Pentru Anne, Gloria este cea mai bună prietenă, alături de care a împărţit cele mai frumoase momente din cariera sportivei. Anne s-a urcat pe cal prima dată la vârsta de doi ani când părinţii au dus-o la un club de echitaţie, iar de atunci nu s-a mai despărţit de cai. Ane şi Gloria impart chiar şi merele. De fiecare dată când este supărată, Anne merge la Gloria. Sportiva povesteşte că iapa este pansamentul sufletului ei.

Bianca Caraiman şi Vesela

Bianca are  16 ani şi călăreşte de la 6 ani. Este multiplă campioană naţională. Pentru Bianca, echitaţia este marea ei pasiune. Vesela este ce a mai bună prietenă a ei şi  a întâlnit-o din pură coincidenţă, iar prietenia lor s-a legat acum cinci ani, când iapa avea 4 ani. Cele două se înţeleg din priviri. Bianca povesteşte că îşi poate da seama de starea de spirit a calului într-o clipă. Acum, dupa 4 ani, ne putem întelege din priviri. Am trecut prin multe împreună: momente de fericire, dar am trecut şi prin momente de nesiguranţă şi dezamăgire. Bianca este conştientă de faptul că Vesela nu este calul cu care va face performanţă. “Cel mai interesant lucru la relaţia mea cu Vesela este cum reactionează ea la stările mele. Dacă sunt relaxată şi sigură pe mine, se transformă în calul neînfricat şi deschis să te ajute în orice situaţie. Sunt atât de fericită că am avut şi în continuare voi avea ocazia să călăresc un astfel de cal, cu un caracter atât de plăcut şi puternic”, spune Bianca.

La competiţii, Bianca îl încalecă pe Sire de Beau Soleil, un cal adus din Franţa ,cu care îşi doreşte să participle anul acesta la Europene.

 

LĂSAȚI UN MESAJ