David Bowie urcă pe primul loc in topul Billboard, cu albumul lansat cu două zile înainte de moarte

105

„Blackstar”, cel mai recent album de cântărețului britanic David Bowie, lansat cu două zile înainte de decesul acestuia, în 10 ianuarie, ocupă primul loc în clasamentul Billboard, performanță la care artistul nu a ajuns niciodată în timpul vieții.

„Blackstar” figurează pe primul loc în topul celor mai bune 200 albume din Statele Unite realizat de revista Billboard, emoția provocată de moartea neașteptată a interpretului determinând un interes crescut și pentru albumele sale anterioare.

Astfel, o compilație reunind cele mai cunoscute hituri ale cântărețului, lansată în 2002 sub titlul de „Best of Bowie”, s-a clasat pe locul al patrulea în clasamentul Billboard, înscriindu-l pe Bowie pe lista extrem de scurtă a artiștilor cu două albume în Top 5 al Billboard în același timp.

„Blackstar” detronează astfel „25”, ultimul album semnat de cântăreața britanică Adele, care domina clasamentul Billboard de șapte săptămâni.

Potrivit Nielsen Music, „Blackstar” s-a vândut până în prezent în 181.000 de exemplare, în format fizic sau digital.

Albumul conceptual „The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars” a apărut, la rândul său, în topurile americane. Săptămâna trecută albumul s-a clasat pe poziția 21, cu mult mai bine decât la lansarea sa, în 1972.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.