Datorie uriaşă a RATT către Fisc! Ce se întâmplă cu transportul în comun

351

Regia Autonomă de Transport Timişoara pare să nu mai scape de datorii. Nu mai puţin de 38 de milioane de lei este suma pe care regia o datorează Direcţiei  Finanţelor Publice Timiş. Plata trenează deasupra societăţii încă din 2006.

RATT nu a achitat, în 2006, TVA-ul aferent lucrărilor de modernizare a unei linii de tramvai. De atunci, la suma restantă s-au adăugat şi penalizări, suma ajungând acum la aproximativ 8 milioane de euro. S-a ajuns în această situaţie pentru că fosta administraţie a Timişoarei nu s-a gândit, în urmă cu 10 ani, că trebuie să achite şi taxa pe valoare adăugată statului. Atunci, Fiscul a acceptat eşalonarea platei, dar RATT nu şi-a achitat obligaţiile fiscale.

Acum, Direcţia Finanţelor Publice Timiş a acceptat o nouă eşalonare a sumei enorme. Asta pentru a nu se ajunge la executare silită. În cazul în care regia nu va plăti, atunci Fiscul poate pune sechestru pe bunurile regiei, chiar şi pe mijloacele de transport în comun.

Surse din cadrul RATT susţin că timişorenii care circulă cu mijloacele de transport în comun nu vor fi afectaţi de această situaţie, traficul tramvaielor, troleibuzelor şi autobuzelor fiind unul normal.

LĂSAȚI UN MESAJ