Dansatorii sportivi români au confirmat încă o dată la Campionatul Mondial de Juniori II Latin

718

Luptă aprigă la Palatul Republicii din Chișinău, acolo unde s-a desfășurat sâmbătă, 15 octombrie, competiția internațională de dans sportiv “Chișinău Open 2016”, reuniune care a cuprins și Campionatul Mondial de Juniori II (14-15 ani) la secțiunea dansurilor latino-americane, la startul căreia s-au aliniat 66 de cupluri naționale.

romania-jun-2-latin-1La “mondialul” juniorilor II, au participat perechile campioane și vicecampioane din toate colțurile lumii, România fiind reprezentată de  perechea Mihai Cristian-Raluca Andrei (pereche legitimată la clubul “Generația 9” din București), din postura de campioni ai României, și de Marius Eric Nițu-Antonia Iosub (sportivi ai cluburilor “Alessia Dance” București și “Dance Energy” Iași), perechea vicecampioană.

După momentele de foc ale calificărilor, sportivii români au luptat până au ajuns în finala competiției, acolo unde au fost detronați doar de perechile din Rusia și din Republica Moldova. La finalul competiției, Marius Eric Nițu și Antonia Iosub s-au clasat pe locul 5, iar Mihai Cristian și Raluca Andrei au terminat pe locul 6.

podium-junior-2-latinEvoluția dansatorilor români a fost una de excepție, apreciată de toți cei prezenți la confruntare, fiind un real motiv de bucurie pentru tot sportul românesc și demonstrând încă o dată valoarea și, totodată, creșterea de nivel a dansului sportiv din România, ajuns la nivel mondial.
În anul 2016, România este pe primul loc în lume, la egalitate cu Italia, la numărul de medalii obținute în dansul sportiv, înaintea Germaniei sau a Rusiei.

Junior II Latin
WDSF World Championship  Chisinau – Moldova  15 October 2016
RANKING FINAL
1.      Artem Nasretdinov – Elizaveta Semashko//RUS
2.      Vladislav Untu – Alexandrina Olteanu//MDA
3.      Veaceslav Nagailic – Nina Dudoglo//MDA
4.      Maxim Lozitsky – Victoria Belkina//RUS
5.      Nitu Eric Marius – Iosub Antonia Ioana//ROU
6.      Mihai Alexandru Cristian – Andrei Raluca Maria//ROU
7.      Antonio Mosa – Mihaela Antonova//FRA

Foto Federația Română de Dans Sportiv

LĂSAȚI UN MESAJ