Dacă Daciada nu mai are succes, vine Tarzaniada – VIDEO

177

Legendarul personaj iscat din imaginația scriitorului american Edgar Rice Burroughs, Tarzan, se poate întoarce pe melegurile bănățene. Dacă toate sunt în regulă se dorește o aducere în actualitate a spiritului de aventură și aplecarea spre sport.

Weissmuller in Tarzan the Ape Man (1932).La inițiativa lui Vlad Garboni, directorul Casei Studenților, se încearcă atragerea studenților la o seamă de acțiuni cu caracter sportiv, dar și culturale, ce împrospătează în memoria locală figura lui Johnny Weismuller. Născut în satul, pe atunci, Freidorf și emigrat de mic copil în America, a fost cel mai de seamă actor ce l-a interpretat pe omul-maimuţă. Nu trebuie uitat nici faptul că, în anii ’20 ai secolului trecut, a fost nu mai puţin de cinci ori campion olimpic la nataţie şi a deţinut peste 60 de titluri de campion mondial.

Folosite cu multă inteligenţă, cele două simboluri ale lui Tarzan dar şi a lui Weismuller ar putea deveni un adevărat brand sportiv local.

Asociaţia pentru promovarea şi dezvoltarea turismului în Timiş s-a aplecat cu interes asupra ideii şi a depus un proiect în acest sens. Proiectul a fost depus pe Agenda Culturală a CJT şi se aşteaptă şi ceva fonduri.

APDT Timiș dorește să facă din personajul Tarzan un produs turistic complet și complex, legat de Timișoara și Timiș, un produs care să fie promovat la târgurile de turism internaționale pentru a genera un mai mare flux de turiști în zona noastră.

Delia Barbu director executiv APD Timis 04„În acest sens avem nevoie de sprijinul Primăriei Timișoara pentru a putea oferi acestor turiști motive să viziteze Timișoara legate de Tarzan. Concret am vrea să realizăm și să montăm în Freidorf, în apropierea fostei care în care să născut Johnny Weissmuller, un panou cu date și imagini, care să indice trecerea lui pe acolo sau să ne întâlnim cu reprezentanții Infocentrului Turistic al Primăriei Timișoara și cu ghizii turiști ai orașului ca împreună să creionăm un traseu turistic în oraș, un traseu care, pornind de la Johnny Weissmuller, să prindă și alte puncte din oraș pe o anumită temă, cum ar fi cea sportivă. În acest moment clarificăm aspectele legate de posibilitatea folosirii denumirilor”, a declarat directorul APDT, Delia Barbu.

Un aport deosebit la materializarea acestui demers ambițios ar putea veni de la maratonistul Constantin Dumitra, cel ce a mijlocit vizita în Timișoara, acum un deceniu în urmă, a lui Johnny Weismuller Jr.

LĂSAȚI UN MESAJ