Curăţenie în pieţele din Timişoara! Primăria vrea să interzică produsele de import

1100

A ajuns de notorietate faptul că pieţele agroalimentare din Timişioara sunt luate cu asalt de mari importatori de produse. „Bişniţarii” au pus stăpânire pe tarabe, iar micii producători se plâng că ei nu îşi pot vinde marfa, deşi regulamentul din pieţe dictează că prioritate pentru ei. Acum autorităţile au de gând să îi ardă şi mai tare la buzunare pe cei care vând produse din import în pieţele volante, destinate micilor producători.

Potrivit unui proiect de hotărâre pentru modificarea Regulamentului de funcţionare a pieţelor agroalimentare din Timişoara, astfel de fapte se sancţionează cu amendă de la 2.000 la 2.500 de lei şi cu puncte de penalizare, în urma acumulării a trei astfel de puncte comerciantului fiindu-i interzis dreptul de a mai comercializa produse agroalimentare în pieţele volante din Timişoara, pentru o perioadă de 12 luni. Interdicţia se aplică nu doar titularului, ci şi tuturor membrilor familiei consemnaţi în carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol.

Primăria mai sancţionează şi neafişarea la loc vizibil a unei copii a atestatului de producător, dar şi neprezentarea atestatului de producător şi a carnetului de comercializare a produselor din sectorul agricol la solicitarea organelor de control.

Problema este că verificare provenienţei mărfii este dificilă. Şefii de la pieţe spun că majoritatea comercianţilor vine cu atestate de producător eliberate de primăriile comunelor din Timiş sau alte judeţe, aşa că autorităţile nu pot demonstra că marfa a fost de afpt cumpărată de la supermarket sau un depozit.

LĂSAȚI UN MESAJ