Cuplul criminal „Bonnie și Clyde” de România, tot mai aproape de începerea judecății

582

Magistraţii Tribunalului Hunedoara au acordat un nou termen de judecată, pentru 15 iunie, în dosarul lui Şandor Varga şi al fostei sale iubite, unguroaica Emeşe Turi, alias „Bonnie şi Clyde” de România, autori ai atacului armat săvârşit în 2007, la o casă de amanet din Hunedoara. Astfel, este posibil ca în următoarea perioadă, cei doi să fie audiați prin videoconferință, deoarece sunt închiși în Ungaria, unde au fost condamnați pentru o serie de crime. Aceștia au mai primit un răgaz pentru a-și pregăti apărarea.

De când a început procesul în acest caz, din noiembrie 2012, cuplul de criminali, arestat în Ungaria, pentru mai multe crime şi jafuri, nu a putut fi prezentat magistraţilor hunedoreni, iar fiecare termen de judecată s-a amânat din lipsă de procedură. În faţa acestei situaţii, instanţa a solicitat autorităţilor maghiare o serie de documente pentru ca inculpaţii să poată fi audiaţi prin videoconferinţă. La un moment dat, în februarie 2014, cauza a fost trimisă judecătorului de cameră preliminară, iar judecata a fost reluată abia anul trecut. Astfel, la termenul stabilit pentru sfârșitul săptămânii trecute, magistraţii hunedoreni s-au văzut nevoiți să fixeze un nou termen de judecată pentru data de 15 iunie, pentru ca inculpatul Șandor Varga să-și poată pregăti apărarea. Audierile prin videoconferință se vor putea derula numai vinerea, întrucât autoritătile maghiare numai atunci au posibilitatea să efectueze astfel de procedură.

Condamnaţi în Ungaria, pentru crime şi jafuri

Şandor Varga şi Turi Emese au fost numiţi de presa maghiară Bonnie şi Clyde de România din cauza jafurilor şi crimelor pe care le-au săvârşit împreună, atât pe teritoriul Ungariei, cât şi al României. Şandor Varga, din Codlea, judeţul Braşov, lider al unei grupări infracţionale cunoscută în Ungaria sub numele de „Brigada Morţii”, a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru mai multe infracţiuni de omucidere, jaf armat, utilizare de substanţe explozive, furt şi vătămare corporală gravă, iar Emese Turi, prietena braşoveanului, a fost condamnată la 17 ani de detenţie.

Patru jafuri armate, în cinci luni

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, în perioada august – decembrie 2007, cei doi au pătruns în incinta a patru case de amanet (aflate pe raza a diferite judeţe), din interiorul cărora, sub ameninţare cu un pistol, Varga Şandor le-a determinat pe angajatele respectivelor societăţi comerciale să-i remită diferite sume de bani şi bijuterii, părăsind locaţiile cu diferite autoturisme, unul dintre acestea având numere false de înmatriculare. În data de 17 decembrie 2007, cei doi au dat ultima lovitură la Casa de Amanet „Aristocrat”, din Hunedoara. Bărbatul a împuşcat-o în cap pe angajata firmei, care avea la acea vreme 21 de ani, a luat geanta diplomat în care se aflau bijuterii şi a fugit împreună cu femeia care îl însoţea. Deşi jaful a fost surprins de camerele video de supraveghere, montate în interiorul casei de amanet, timp de aproximativ trei ani, atacatorii nu au putut fi identificaţi. Aceştia au fost prinşi în 2010, în urma unei cooperări cu autorităţile maghiare. În mod miraculos, tânăra, angajată a unităţii în care s-a produs jaful armat, a scăpat cu viaţă, dar şi-a pierdut vederea la ochiul stâng. Din raportul de expertiză medico-legală efectuat în cauză a rezultat faptul că victima a avut nevoie de 55-58 de zile de îngrijiri medicale.

Sursă: servuspress.ro

LĂSAȚI UN MESAJ