Cupa României e la Timișoara

1773

Trofeul Cupei României la rugby a ajuns la Timișoara în perspectiva finalei pe care municipiul de pe Bega o va găzdui sâmbătă, în premiera. ”Trofeul este aici și sperăm să rămână aici și după finală”, au anunțat oficialii celor de la Saracens.

Ediția cu numărul 70 a Cupei României la rugby își va consuma ultimul act în capitala Banatului. Sâmbătă după-amiaza, SCM Timișoara Saracens și CSM Știința Baia Mare vor lupta pe arena Dan Păltinișanu pentru trofeul râvnit.

Pregătirile finalei au început deja, organizatorii și-au propus să realizeze cel mai important eveniment și să ridice ștacheta la un nivel neatins încă în rugby-ul românesc. ”Timișoara este un oraș european ce merita un astfel de meci. Obiectivele noastre, ca organizatori, sunt de a aducem 5.000 de spectatori la acest meci, de a le demonstra acestora ce înseamnă rugby-ul și nu în ultimul rând să fim gazde bune”, a punctat vicele lui Saracens, Dușan Filipaș.

Consiliul Local a votat deja suma de 10.000 de euro necesară pentru organizarea unui eveniment adresat copiilor în ziua finalei. Peste 500 de copii din oraș vor fi implicați într-o acțiune intitulată Ziua rugby-ului timișorean ce va presupune mai multe meciuri demonstrative în diferite locuri din oraș.

Trofeul Cupei României a ajuns de luni la Timișoara, alături de reprezentanți ai Federației Române de Fotbal. Federalii nu au putut să explice detaliile atribuirii acestei organizări știut fiind faptul că inițial a fost aleasă Baia Mare, iar Timișoara doar variantă de rezervă.

”Nu știu exact ce s-a întâmplat în Biroul Federal. Doar că Baia Mare a renunțat la organizare și atunci am ales Timișoara. E un eveniment organizatoric important pentru Timișoara. Totodată și un criteriu de evaluare pentru meciurile lor din Challenge Cup dar și în perspectiva meciului amical cu Fiji, din toamnă”, a spus Lucian Lorin. Curios, acesta este membru cu drept de vot în Biroul Federal al FRR…

 

LĂSAȚI UN MESAJ