Cum te ajută verdețurile de primăvară să scapi de toxinele din organism

127

Verdețurile de primăvară sunt opțiunea excelentă pentru o cură de detoxificare a organismului. În urma acesteia, te vei simți plin de energie, fiind și un leac contra asteniei.

Cel mai afectat de toxine este colonul, dar şi ficatul, rinichii și pielea au mult de suferit. În plus, rezerva de vitamine şi de minerale a organismului este mult scăzută după perioada de iarnă.

De aceea, este bine ca mesele tale să se bazeze pe verdeţuri de primăvară (urzici, ştevie, leurdă, untişor, salată verde, lobodă). Le poţi consuma crude, în salate, sau sub formă de supe.

Salatele sunt o sursă importantă de vitamine și minerale, care combat starea de moleșeală specifică primăverii. În schimb, este recomandat să bei între 10 şi 12 pahare cu apă zilnic.

De asemenea, nu uita să faci mișcare, mai ales în aer liber. O plimbare în parc reprezintă soluția ideală. Și alergarea ușoară îți este de folos, la fel cum și mersul pe bicicletă face bine.

Renunță la băuturile acidulate
 
Când începi cura, renunţă la alcool, la cafea, la băuturile acidulate şi la fumat. Iar la gătit este obligatoriu să foloseşti ulei de măsline extra virgin.

Şi nici să nu te gândeşti să mănânci carne! După cură, îţi va creşte energia, vei avea un sistem imunitar mai puternic, iar capacitatea de concentrare va fi mult mai bună.

Un tonic, precum ceaiul verde, trebuie să fie, de asemenea, de nelipsit. Şi cum un duşman de temut al detoxifierii este stresul (pentru că poate favoriza producţia în exces de toxine), odată ce te apuci de regim, este important să îți regăsești pacea interioară.

O astfel de cură cu verdețuri poate fi ținută două-trei zile, dar și mai mult, dacă persoana respectivă este sănătoasă.

Sursa: clicksanatate.ro

LĂSAȚI UN MESAJ