Cum se vor descurca părinții după 15 mai

72

Părinții vor putea sta acasă cu copiii și după 15 mai. Deputații au adoptat proiectul de lege, ce prevede că doar unul dintre părinți poate își ia concediu.

Potrivit unui punct adăugat articolului unic inițial, facilitatea se aplică și pe perioada imediat următoare încetării stării de urgență, până la finalizarea cursurilor școlare aferente semestrului II. Părintele va primi 75% din salariul normal pentru ziua liberă.

„Art. 3 – (1) Indemnizația pentru fiecare zi liberă acordată în condițiile art. 1 se plătește din capitolul aferent cheltuielilor de personal din bugetul de venituri și cheltuieli al angajatorului și este în cuantum de 75% din salariul de bază corespunzător unei zile lucrătoare, dar nu mai mult de corespondentul pe zi a 75% din câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat”, precizează proiectul de lege.

Adoptat ieri de deputați, proiectul legislativ vine în completarea Ordonanței de Urgență adoptată de Guvern care oferea zile libere pentru îngrijirea copilului, pe perioada stării de urgență.

sursa – digi-fm.ro

LĂSAȚI UN MESAJ