Cum se umblă cu ,,parfumul vopsit” sau cu țigările dubioase, hop și jandarmii să vadă oferta!

486

Cum se umblă cu parfumul vopsit sau cu țigările dubioase, cum apar jandarmii să vadă oferta! Dacă în finalul de săptămână ce a trecut a fost mai liniște în oraș, din punctul de vedere al veșnicilor protestatari ce au luat o binemeritată pauză de rerîncărcare a bateriilor, misiunile jandarmilor au continuat la fel. Dar cu focusare pe alte nereguli. Dacă ieși la patrulare pe stadă, imposibil să nu dai de încercări de îmbogățire rapidă. Cei ce nu au putut prinde o cioară pentru a o vopsi, au găsit ce să falsifice. Acum au ajuns să vopsească „parfumurile” și cosmeticele. De fapt este un fel de a spune că sunt parfumuri. Apa chioară cu o picătură de spirt medicinal și o picătură de „odicolon” ieșit direct de pe poarta laboratoarelor de renume din Ronaț nu au a face nimic cu cele venite din țările de renume. Poate doar cutiile destul de bine falsificate. Sigur că din ce în ce mai puțini naivi mai mușcă momeala vizibil contrafăcută. Dar se mai găsesc și unii ce aruncă banii pe astfel de mizerii. Jandarmii, așa cum îi știm, au o curiozitate aparte. Nu prea vor să adulmece parfumurile, ci mai degrabă vor să vadă actele de proveniență.

Echipaje din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Glad Voievod” Timişoara au fost angrenate, la sfârşitul săptămânii ce s-a încheiat, în misiuni ce au avut drept scop combaterea faptelor de natură contravenţională sau penală, în zona de responsabilitate.

Pe timpul desfăşurării misiunilor, în municipiul Timişoara, jandarmii au depistat două persoane care comercializau cutii cu parfum şi produse cosmetice despre care există suspiciunea că a fi contrafăcute. Având în vedere că „punerea în circulaţie a unor produse purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare” constituie infracţiune, prevăzută şi sancţionată de Legea nr. 84/1998, republicată, jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală. Produsele oferite spre comercializare, au fost ridicate în vederea confiscării.

Jandarmii au mai depistat o persoană care comercializa pachete cu ţigări despre care există suspiciunea că provin din contrabandă. Ţigările oferite spre comercializare au fost predate Direcţiei Regionale Vamale Timişoara pentru luarea măsurilor ce se impun.

Vineri, 26 ianuarie a.c., un echipaj de jandarmi aflat în serviciu de ordine publică, a depistat pe o stradă din municipiul Timişoara, o persoană care avea asupra sa două pliculeţe cu masă vegetală verde-oliv.

Existând suspiciunea că substanţa este interzisă deţinerii sau consumului, jandarmii au ridicat, în vederea confiscării, plicurile găsite şi au întocmit actele de sesizare organelor de urmărire penală.

Ca urmare a unei solicitări venite prin apelul de urgenţă 112, jandarmii au mai intervenit într-un caz de violenţă în familie.

LĂSAȚI UN MESAJ