Atenţie, şoferi! Locurile de unde se ,,vânează” mașini, la Timișoara!

620

Tot mai mulţi şoferi sunt amendaţi de poliţiştii locali pentru că îşi parchează maşinile pe unde apucă. Aceştia la rândul lor se plâng că nu au unde să îşi lase autoturismele şi de acceea, de cele mai multe ori, parchează pe trotuare. Cel puţin în cartiere, a devenit o obişnuință ca pietonii să se strecoare printre maşini, pe trotuare, sau să circule ei pe stradă pentru că nu mai au pe unde.

De exemplu, polițiștii locali s-au deplasat pe str. Dr. I. Mureșan unde s-a semnalat faptul că în fața Spitalului Județean Timișoara mai multe autoturisme erau parcate neregulamentar fiind îngreunată circulația ambulanțelor, fiind aplicate 27 sancțiuni contravenționale. De altfel, în zona respectivă au fost aplicate sute de sancțiuni în ultimul an deoarece frecvent unii conducători auto parchează neregulamentar și pun probleme reprezentanților unității medicale în măsurile pe care le iau pentru tratarea pacienților,  transmit poliţiştii.

O altă problemă este cea a conducătorilor auto care parchează mașinile astfel încât blochează circulația tramvaielor, un asemenea caz fiind semnalat pe str. Gh. Doja, în apropiere de str. Brașov, unde un autoturism cu numere de București a blocat calea tramvaiului. Acesta a fost sancționat cu 580 lei și 3 puncte penalizare la permis, accesul mijlocului de transport fiind deblocat.

„Un alt exemplu a fost întâlnit și pe str. Gh. Adam în fața Spitalului Victor Babeș. Un aspect frecvent întâlnit este cel al conducătorulor auto care blochează garaje, intrări în parcări sau imobile, și pe această linie fiind înregistrate zeci sesizări de la începutul acestui an de la cetățeni care s-au finalizat cu sancțiuni contravenționale între 580 și 725 lei amendă și 3 puncte penalizare la permis, conform OUG 195/2002. De altfel, în ultima lună zilnic au fost semnalate astfel de cazuri la Dispeceratul Poliției Locale Timișoara, fiind luate măsurile legale”, mai spusn poliţiştii.

LĂSAȚI UN MESAJ