Cum se colectează deșeurile periculoase în județul Timiș

122

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș împreună cu RETIM Ecologic Service SA au introdus de la începutul anului în județul Timiș un nou sistem de colectare separată a deșeurilor pe categorii distincte.

Principalele astfel de categorii sunt:

  1. deșeuri biodegradabile (se compostează în gospodăriile rurale);
  2. deșeuri reciclabile (se depozitează în recipiente galbene);
  3. deșeuri de ambalaje din sticlă (se depozitează în clopote stradale verzi);
  4. deșeuri reziduale (se depozitează în recipiente negre).

Pe lângă deșeurile menționate o altă categorie foarte importantă este cea a deșeurilor periculoase, precum sunt ambalajele de la produse de igienizare (detergenți, săpunuri lichide, etc.), bateriile și acumulatori uzați, ambalaje de la lacuri și vopsele, spray-uri și altele asemenea.

Conform noului sistem de colectare aceste tipuri de deșeuri se vor depune prin aportul voluntar al cetățenilor la punctele de colectare. Acestea vor fi instalate în fiecare localitate o dată la trei luni și vor fi deservite de un reprezentant al RETIM.

Deșeurile periculoase nu vor fi ridicate de către societatea de salubritate din fața gospodăriilor sau din pubelele caselor individuale respectiv ale asociațiilor de proprietari. Populația va păstra aceste deșeuri până la momentul colectării dedicate lor și le va aduce la containerul special, unde vor fi recepționate de angajații RETIM.

Campania de colectare a deșeurilor periculoase a început în 26 martie 2018, la Buziaș, și se va încheia pe 4 mai 2018, în Victor Vlad Delamarina. Lista punctelor de colectare și programul orar al acestora este prezentat mai jos și poate fi regăsit și la primăriile locale, precum și pe www.retim.ro/media/periculose.

deseuri

LĂSAȚI UN MESAJ