Cum scăpăm de deşeurile din construcţii? Primăria cheamă cetăţenii la dezbatere

278

Rampele ilegale de deşeuri sunt o mare problemă în Timişoara. La colţuri de stradă, pe câmpurile de la periferie şi pe malurile canalului Bega sunt depozitate mereu mormane de gunoaie, cele mai multe dintre ele fiind resturi de materiale de construcţii. În încercarea de a stopa fenomenul, autorităţile locale au întocmit un nou regulament privind gestionarea acestor deşeuri.

Potrivit regulamentului: „producătorii şi deţinătorii de deşeuri care solicită colectarea, transportul şi depozitarea  deşeurilor din construcţii şi demolări de către operatori economici autorizaţi, au obligaţia de a nu depozita aceste deşeuri în stradă, pe domeniul public, înainte de punerea la dispoziţie a recipientelor standardizate, de tip containere, solicitate operatorului economic autorizat.

Cetăţenii care intenţionează să se debaraseze de deşeurile rezultate din reparaţii şi amenajări în locuinţe, în cantitate de sub 1 mc, au obligaţia de a sorta aceste deşeuri, pe tipuri de deşeuri, în vederea transportării şi predării, gratuit, la unul din punctele de colectare de pe raza municipiului Timişoara, special amenajate în următoarele locaţii:

– Al. Avram Imbroane nr. 70;

– Calea Torontalului nr. 94;

– str. Energiei nr. 3  (vis-a-vis de CET Sud);

– Calea Moşniţei nr. 2.

Operatorul punctelor de colectare le va elibera cetăţenilor un document care justifică preluarea gratuită de către operator a cantităţilor predate de către persoanele fizice la punctele de colectare”.

Cei care se debarasează de moloz pe domeniul public sau nu-l depozitează în locurile specificate de regulament riscă amenzi cuprine între 1.000 şi 2.500 de lei.

Timişorenii sunt întrebaţi de autorităţi dacă sunt de acord cu acest regulament. Primăria Tiişoara organizează o dezbatere în acest sens.

„Primăria Municipiului Timişoara va organiza miercuri 26.10.2016, între orele 15.30-17.30  în sala de şedinţe a Consiliului Local al Municipiului Timişoara, bv. C.D.Loga nr. 1, o dezbatere publică referitoare la Regulamentul privind gestionarea deşeurilor din construcţii şi demolări în municipiul Timişoara”, transmit autorităţile locale.

LĂSAȚI UN MESAJ