Cum să fii in legalitate în Marea Britanie în contextul Brexit-ului

612

Se știe deja, Marea Britanie a demarat procesul de Brexit pe 29 martie. Ca atare, informarea trimisă la Bruxelles dă startul celor doi ani de negocieri între Marea Britanie şi Uniunea Europeană. Până atunci, cetăţenii europeni din Regat vor trebui să se asigure că sunt în legalitate pe teritoriul acestei ţări.

Dacă vei pleca din Marea Britanie şi vei dori să te reîntorci, va trebui să faci dovadă că este o diferenţa între ţine şi ceilalţi cetăţeni europeni, respectiv că ai locuit în Regat o perioada, altfel este posibil că din 2019 să nu mai poţi intră în această ţară după bunul plac.

Potrivit ronews.co.uk, românii din Marea Britanie trebuie să facă dovadă cu acte că locuiesc în Regat. În primul rând, trebuie să aplice pentru permise de rezidenţă simplă, dacă au mai puţin de 5 ani în UK. Iar cei care nu au niciun document, primul lucru pe care trebuie să îl facă este să aplice pentru orice fel de document şi să se înscrie la medicul de familie. Persoanele care au peste 5 ani în Regat, trebuie să aplice pentru permisele de rezidenţă permanentă.

Preşedintele Centrului Comunitar din Londra, Tommy Tomescu, a explicat că în momentul în care vei pleca din Marea Britanie şi vei dori să te reîntorci, va trebui să faci dovadă că este o diferenţa între tine şi ceilalţi cetăţeni europeni.

Sursa: hotweek.ro

LĂSAȚI UN MESAJ