Cum petrec detinuții de la Popa Șapcă sărbătorile de iarnă

91

De sărbătorile de iarnă ar trebui să se bucure toată lumea, inclusiv cei care își ispășesc pedepsele în spatele gratiilor. Așa consideră Administrația Națională a Penitenciarelor.

Activitățile pentru deținuți organizate de conducerea Penitenciarului Popa Șapcă au început încă din primele zile ale lunii și continuă până la începutul anului viitor.

Instituția a organizat o serie de activităţi specifice Sărbătorilor de Iarnă, având ca scop cultivarea spiritului de generozitate şi toleranţă, stimularea creativităţii, a lucrului în echipă, prin intermediul activităţilor de reintegrare socială în rândul deţinuţilor.

Potrivit conducerii penitenciarului, aceștia au avut posibilitatea de a urmări filme legate de sărbătorile de iarnă sau posibilitatea de a participa la spectacole organizate de diverși artiști din Timișoara special pentru ei. În plus, au realizat emisiuni speciale la televiziunea Penitenciarului, au scos o revistă, au făcut mai multe creații artistice pe care le-au expus în diverse locuri. Nici activitățile sportive nu vor lipsi în această perioadă, deținuții participând la întreceri, concursuri sportive sau jocuri specifice anotimpului rece.

Acțiunile dedicate celor privați de libertate continuă până în data de 8 ianuarie.

(Sursa foto: www.grozav.org)

LĂSAȚI UN MESAJ