Cum merge lucrul pe marile șantiere din Timișoara

178

Primarul Nicolae Robu a făcut o vizită pe marile șantiere care mai sunt deschise în oraș. Prima oprire a fost pe Calea Martirilor, apoi s-a deplasat și în Iosefin pentru a vedea în ce stadiu se află lăgirea podurilor.

”Am fost acolo (n.r. Calea Martirilor intersecție cu strada Lidia) și am văzut că era mobilizare de forțe. Erau niște operații tehnice, care cuprindeau măsuri de rezolvare corectă a problemei dilatării. În curând se va putea acoperi totul acolo, se va demola poarta și se va finaliza lucrarea. Pe parcursul luniii august va fi totul gata”, a declarat primarul Robu.

Șantierul din Girocului a început în toamna anului 2016 și trebuia deja să fie gata. A fost lărgită strada la 4 benzi, de la baricadă până la ieșirea din oraș. Lucrările costă 9,4 milioane de lei și cuprind și demolarea porții de acolo.

Următoarea vizită a fost pe șantierele de lărgire a podurilor Eroilor și Dragalina. Aici lucrurile nu stau la fel de bine.

”La poduri nu este o mobilizare prea puternică. La Podul Eroilor se lucra cu multe forțe, la Podul Dragalina deocamdată se stagnează pentru că se așteaptă o soluție de la proiectant pentru o problemă apărută acolo”, a mai spus edilul șef.

Şantierele din Iosefin vor dura 9, respectiv 10 luni, timp în care pe Podul Eroilor nu se va circula deloc. Pe Dragalina se va circula pe ambele sensuri, pe câte o bandă, şi peste liniile de tramvai. Modernizarea costă aproape 10 milioane de lei, banii provenind de la bugetul naţional prin PNDL.

LĂSAȚI UN MESAJ