Cum este percepută politica agricolă comună într-un judeţ din Banat. O delegație a Băncii Mondiale, în inspecție pe teren

293
Vizită pe teren în aceste zile, în judeţul Caraş Severin, făcută de către o delegaţie a Băncii Mondiale, care colaborează cu Comisia Europeană, pentru a se analiza, în ce măsură, politica agricolă comună a fost aplicată şi ce impact a avut pe zona respectivă.
Vizita face parte dintr-un proiect mai amplu care include 28 de ţări, membre ale Uniunii Europene. Șeful acestei delegaţii este Georg Bardeau, un acționar al grupului de firme Bardeau Holding și descendent al familiei de Habsburg.
Scopul vizitei a fost, mai exact, a se vedea realitatea din teren şi a se da informaţiile necesare celor interesaţi. Din delegaţie au mai făcut parte Rogier van den Brink – conducător economist EU al statelor membre, Hans Kordik – senior economist agricol și Andrea Liverani – director de program. Au fost incluse în program localitățile Deta, Bocșa, Tirol, Forotic, Vărădia, Oravița, Cornereva, dar vizita continuă și în alte zone din Caraș-Severin, unde au avut loc discuții, atât cu reprezentanți ai autorităților locale, cât și cu locuitorii și fermierii din zonă, fiind vorba despre politica agricolă comună cu impact asupra dezvoltării rurale în zonă, ei fiind interesați de problemele cu care se confruntă fermierii.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ