1.3 C
Timișoara
joi 7 decembrie 2023

Cum a cheltuit Primăria Timișoara banii? Vezi topul firmelor abonate la banul public…

Centrul de Resurse Juridice (CRJ) şi Funky Citizens, împreună cu Asociaţia Pro Democraţia Clubul Timişoara, organizează masa rotundă „Transparenţa bugetară şi implicarea cetăţenilor în monitorizarea şi evaluarea serviciilor publice. Studiu de caz: Primăria Municipiului Timişoara”, ce va avea loc în data de 25 aprilie 2016, ora 11, la Hotel Continental, salonul 2, Timişoara.

Plecând de la monitorizarea execuţiei bugetare a primăriei municipiului Timişoara şi a campaniei de informare a cetăţenilor cu privire la modul în care a fost cheltuit bugetul local în anul 2014, masa rotundă îşi propune să identifice măsuri suplimentare pentru asigurarea transparenţei bugetare, a consultării şi implicării cetăţenilor în luarea deciziilor la nivelul primăriei municipiului Timişoara.
Consolidarea transparenţei administraţiei publice locale include publicarea de date deschise (open data), prezentarea în format prietenos şi dezbaterea anuală a execuţiei bugetare, organizarea periodică de întâlniri cu cetăţenii, e-administrare etc.

S-a realizat și o broșură „Cum s-au cheltuit banii in 2014 la Primăria Municipiului Timișoara”, de unde se poate afla de unde au venit banii la bugetul local al municipiului Timișoara în anul 2014, cum s-au cheltuit banii, câți angajaţi are Primăria, care au fost cheltuielile bugetare în 2014 (clasificaţie funcţională), obiectivele de investiţii și achiziţiile publice ale primăriei.

Totodată, se poate afla Topul 10 al societăţilor comerciale abonate la banii administrației local, dar și asociaţii şi administratorii primelor 20 de societăți comerciale care au semnat cele mai mari contracte ca valoare în 2014 cu Primăria municipiului Timișoara.

Datele se găsesc și mai jos în galeria foto sau broșura poate fi descărcată electronic de pe pagina web timisoara.prodemocratia.org.

Alte subiecte :

Citește și :