Culmea tupeului! Asistații social preferă să renunțe la banii primiți de stat, dacă trebuie să presteze și muncă în folosul comunității!

391

Zeci de asistaţi social au ales să renunţe la banii primiţi de la stat după ce primarii din unele localităţi au devenit stricţi şi s-au hotărât să nu mai încurajeze statul degeaba. Drept urmare, numărul asistaţilor social a scăzut cu aproape 80% în localitățile respective, ceea ce înseamnă mai mulţi bani la buget.

În comuna Slivilești, județul Gorj, primarul a constatat că oamenii nu mai veneau să facă ore de muncă în folosul comunității şi a luat măsuri radicale. De fapt, a aplicat legea.

Când s-au trezit cu ajutoarele tăiate, unii localnici au venit să ceară explicații.

Și în comuna Peștișani lista asistaților s-a scurtat considerabil de la câteva zeci de persoane, câte erau în urmă cu un an, la doar 6.

Mulți au renunțat de bună voie la bani, rușinați de munca pe care ar fi trebuit să o facă.

Conform legii 416/2001 privind venitul minim garantat, statul îi dă unei persoane 142 de lei lunar. Venitul crește în funcție de numărul de persoane din familie.

2 COMENTARII

  1. Tocmai, ca nu este deloc culmea tupeului, este chiar in regula: nu vor sa presteze munca in folosul comunitatii, nici nu pretind sa primeasca ajutorul social. Culmea tupeului ar fi fost daca ar fi refuzat sa presteze munca in folosul comunitatii, dar ar fi pretins sa primeasca de la stat banii pentru asistatii sociali, asa cum personal am intalnit un caz in comuna Giarmata (Giarmata Mare), la doi pasi de Timisoara: s-a intamplat in urma cu doi ani, cand m-am dus la primaria comunei sa rezolv niste probleme legate de o proprietate, iar in timpul petrecut acolo a aparut o localnica (pe la 40 de ani varsta) care a facut scandal monstru ca primarul nu vrea sa ii mai dea banii de asistata social. Primarul i-a explicat ca nu a binevoit niciodata sa presteze munca in folosul comunitatii, dar localnica „nu si nu, ca ea trebuie sa primeasca banii care i se cuvin”, gura mare, tiganie… Asta este culmea tupeului.

  2. Cum sa nu le mai dea bani?!Asta e o idee fadcista, nazista, criminala!Nu pot munci, nu ca nu vor. Mai ales ca primariile pun sa munceasca oameni in varsta-cu pregatire, cu diverse meserii- care au hipertensiune, o boala extrem de periculoasa, care poate duce la infarct sau atac vascular cerebral, cu paralizie, cine nu stie sa nu mai vorbeasca, poate ii da Dumnezeu un astfel de atac cerebral, ca sa vada ce inseamna.Daca un astfel de om cade din picioare la acea munca in folosul comunitatii?!Cine raspunde?Raspund primariile?!Nu!Se dau la o parte!Sa fie desfiintata aceasta tampenie munca pentru suma de mizerie de 142 lei, nu merita sa-ti risti viata.In alte tari nu se cere sa prestezi astfel de muncaSa fie desfiintata adeasta munca pentru cei cu hipertensiune , cancer etc.De altfel ii pune la munca grea,la carca, pe oameni in varsta, care nu mai au 25-40 de ani.De la 50 de ani incolo sanatatea incepe sa scartaie bine!De altfel sunt sunt firme care pot face acea munca.

LĂSAȚI UN MESAJ