Cu trofeul pe masă! Campionii țintesc al 10-lea trofeu

90

Campioana României joacă din nou cu un trofeu pe masă. Cupa Regelui poate rămâne la Timișoara după clasicul SCM Saracens – Știința Baia Mare.

Al doilea joc al verii poate aduce și cel de-al doilea trofeu al anului pentru rugbiștii timișoreni. SCM Timișoara Saracens are prima șansă la victorie în duelul cu marea rivală din nord Știința Baia Mare. Cele două finaliste ale campionatului se vor afla față în față într-un duel contând pentru Cupa Regelui. O competiție ciuntită de retragerile de ultim moment ale CSM-ului București și CSM Suceava.

Victoria cu Steaua din urmă cu o săptămână a propulsat echipa timișoreană în postura de favorită la câștigarea trofeului. O desparte un succes în fața ”zimbrilor” maramureșeni în încleștarea de sâmbătă seara.

,,Cupa Regelui nu a fost pentru noi o prioritate, dar e o șansă de care vom profita cu siguranță. Noi ne dorim cât mai multe meciuri în această perioadă și sunt sigur că echipa va trata acest meci ca pe o finală”, a declarat Dușan Filipaș, vicepreședinte campionilor.

Ar fi trofeul cu numărul 10 pentru băieții din Ronaț într-un interval de numai șase ani. Opt dintre aceste trofee au fost obținute în detrimentul băimărenilor.

Partida are loc sâmbătă, pe stadionul Dan Păltinișanu, începând cu ora 19.

,,Aşteptăm cât mai mulţi suporteri pe Dan Păltinişanu, cărora le promitem că nu o să regrete, avem această oportunitate şi, datorită retragerii echipei CSM Bucureşti, mâine la Timişoara vom ridica această cupă deasupra capului, fiindcă jucătorii vor lupta până în ultimul moment, pentru victorie şi pentru Timişoara, “a spus Filipaş.

Faţă de meciurile de până acum vor apărea şi nume noi în palmares, vor fi şi câteva modificări, cum ar fi Badiu, în primii 15, Drenceanu, Steward, Tuakalau Moala, faţă de meciul cu Steaua.

,,Consider că acest an o să fie unul dintre cele mai bune sezoane ale Timişoarei, ne propunem Super liga şi calificarea în Challenge Cup, obiective principale, dar dacă avem posibilitatea de a câştiga Cupa Regelui sau Cupa României , nu vom ezita să o facem”, a mai spus Filipaş.

scm rugby scm rugby1

 

LĂSAȚI UN MESAJ