Cu „şatra” prin Timişoara! Colibele improvizate, un pericol pentru sănătate

203

Una dintre problemele de care Timişoara nu pare să scape sunt persoanele fără casă, care îşi fac adăposturi improvizate prin oraş. Cel mai grav este că de multe ori zonele devin adevărate focare de infecţie, oamenii străzii trăind în mizerie.

Poliţiştii locali din Timişoara au evacuat, din nou, o „şatră” de pe un teren al RATT, suprafaţă lăsată în paragină.

„Polițiștii locali au acționat astăzi, (n.r. joi) încă de la primele ore ale dimineții, pentru asanarea terenului fostei baze de întreținere a RATT – zona Calea Lipovei, de pe str. Ion Ionescu de la Brad, unde în colibe improvizate s-au adăpostit de mai multă vreme persoane fără adăpost cu copii minori, ținuți în condiții inumane, într-o mizerie de nedescris și printre șobolani”, transmite Poliţia Locală.

Au fost identificate 18 persoane, printre care şi 10 copii. „Şatra” este cunoscută de poliţiştii timişoreni, mai ales că aceleaşi persoane au mai fost evacuate din colibe improvizate, tot anul acesta, din altă zonă a oraşului.

„Cele 18 persoane au fost evacuate în vară de polițiștii locali de pe terenul aflat în spatele Spitalului Municipal de pe str. Grigore Alexandrescu, în urma verificărilor ulterioare stabilindu-se că s-au mutat în fosta bază RATT, unde de altfel în urmă cu câteva zile au provocat un incendiu după ce au dat foc deșeurilor adunate în locația respectivă”, mai spun poliţiştii.

Oamenii fără casă au domicilii în alte județe ale țării, precum Caraș-Severin, Cluj și Mureș. În ceea ce privește starea terenului, Poliția Locală a luat legătura cu Direcția de Mediu din cadrul Primăriei Timișoara pentru igienizarea și deratizarea locației, iar pentru securizarea gardului împrejmuitor și a porții de acces s-a luat legătura cu Direcția Clădiri, Terenuri și Dotări Diverse.

Polițiștii locali vor face în continuare verificări și în perioada următoare pentru a stabili dacă persoanele în cauză se întorc în locația respectivă, își găsesc alte adăposturi sau se deplasează în localitățile de domiciliu, așa cum au promis.

LĂSAȚI UN MESAJ