Cu jalba în proțap la margine de Giarmata

194

În Lumea ciudată agitată și foarte puțin mulțumită veșnic apar doleanțe ale cetățenilor. Unele se scriu pe o foaie, se depun la registratura câte unei instituții. Altele, ca în cazul de față, au o cale mai ciudată, dar până la urmă tot la „adrisant” au ajuns.

Povestea mai puțin obișnuită este povestită chiar de Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, într-un mediu de socializare.
De fapt este vorba de o foaie de formatul unei cereri ce a fost afișată pe un stâlp de lângă calea ferată în localitatea Giarmata. Acolo, petentul își exprimă dorința arzătoare ca, „Călin să facă ceva” pentru acel drum. Sigur că formularea a fost mult mai frustă fiind la limita limbajului civilizat. Dar problema este autentică și aduce necazuri celor ce circulă peste calea ferată.

Iată ce spune Călin Dobra despre cea mai ciudată cerere pe care a primit-o:

„Ieri a circulat în mediul online una dintre cele mai originale solicitări transmise către administrația județeană din Timiș.
Aș fi apreciat foarte mult dacă autorul ar fi înlocuit un singur cuvânt, deoarece sunt total împotriva folosirii de cuvinte jignitoare, cu atât mai mult obscene.
Referitor la subiectul în sine, după cum ați văzut, preocuparea noastră este constantă în ceea ce privește îmbunătățirea condițiilor de trafic, iar recent s-a reușit împreună cu cei de la CFR, refacerea trecerilor de cale ferată de la Pișchia și Giarmata.
La Sânandrei am obținut toate avizele necesare(la CFR un aviz poate dura și 1 an de zile) și suntem pe ultima sută de metri cu întocmirea documentațiilor pentru lansarea licitației privind execuția. Ca orizont de timp sper ca în luna octombrie lucrările să fie finalizate.
Vreau să știți că apreciez implicarea cetățenilor în viața comunității și respect libera exprimare, evident în limite decente așa cum am mai spus, și-mi doresc un anume lucru – ca toate mesajele pe care le primesc prin diferite mijloace de comunicare, facebook, SMS, bloguri, iată acum prin afișe sau mesaje private, să fie semnate. Vă invit să vă susțineți proiectele, nemulțumirile si criticile dar vă cer să avem un dialog civilizat și asumat.
PS – Cu cele mai bune intenții, semnat Călin.”

LĂSAȚI UN MESAJ