Cu aurolacii prin troleu – ”emblema” Regiei Autonome de Transport Timișoara

523

În mijloacele de transport în comun din Timişoara continuă să dea iama, nestingheriți, aurolacii şi boschetarii. După ce, cât de cât ,hoţii de buzunare s-au mai domolit puțin, acum, odată cu venirea primăverii, dar şi o căldurii, că aerul în multe mijloace de transport este irespirabil, ţi-l mai “îmbâcsesc” şi aurolacii, cu privirile pierdute, care “respiră” aerul de lunar şi îl expiră spre tine, aruncânduţi-l în nas. Şi nu e destul! Că mai poți avea norocul să găseşti şi vreun boschetar, care pute mai rău ca o gură de canal. Şi chiar nu poţi să zici absolut nimic, că imediat devin recalcitranţi.

Aurolac 5

Organele de control RATT, lipsesc cu desăvârşire, iar de Poliţia Locală, nici vorbă! Acum că a dat colţul ierbii stau la umbră, că o fac pe banii noştrii.

Am anunţat de câteva ori şi pe vatman sau şofer, şi mi-au spus că le este milă să îi dea jos, sau alţii că nu e treaba lor.

Stau de multe ori şi mă întreb: oare a cui treabă e? Nu cumva, a domnului Ioan Goia, şeful RATT, care pare de pe altă planetă, străin de transportul local din oraş, existând cazuri destul de dese în care să stai după un mijloc de transport chiar şi o oră, apoi, plin de nervi, să mai ai și ocazia “mirosurilor multiple”. Ce părere aveţi domnule Goia?

LĂSAȚI UN MESAJ