Criza economică îngrijorează mai mult decât coronavirusul

30

Marea majoritate a românilor (86,9%) se declară îngrijorați și foarte îngrijorați de efectele economice ale crizei coronavirus, potrivit sondajului Europa FM realizat de IMAS în iulie, a cincea lună de pandemie în România.

48,2% dintre români spun că situația economică îi îngrijorează chiar foarte mult, iar 38,7% răspund că sunt destul de îngrijorați din acest punct de vedere. Doar 11,9% se declară foarte puțin sau destul de puțin îngrijorați.

În ce privește grija pentru starea de sănătate, 73,5% dintre respondenți spun că sunt foarte îngrijorați (37,8%) și destul de îngrijorați (35,7%). Un sfert dintre respondenți nu au nicio grijă din acest punct de vedere.

Sondajul se referă și la disconfortul pe care îl presupun măsurile de prevenție (purtatea măștii, păstrarea distanței sociale). 51% dintre cei intervievați spun că sunt deloc deranjați sau foarte puțin deranjați de felul în care le afectează viața. 45,6% spun, însă, că sunt foarte deranjați sau destul de îngrijorați de cum le este afectată viața prin aceste măsuri.

sursa – europafm.ro

LĂSAȚI UN MESAJ