„Creşterile salariale din sănătate vor rezolva problemele existente în sistemul medical”, crede deputatul Adrian Pau

185

Deputatul timişean, Radu-Adrian Pau, membru al grupului parlamentar al Partidului Social Democrat, salută creşterile salariale din sistemul medical şi a solicitat, printr-o interpelare parlamentară, lămuriri suplimentare ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, referitoare la impactul acestor măsuri asupra îmbunătăţirii activităţii din domeniu.

„Începând cu data de 1 martie a.c., personalul medical beneficiază de însemnate majorări salariale. Aşa cum dumneavoastră v-aţi exprimat public, creşterile salariale din domeniul medico-sanitar vor avea ca efect eradicarea obişnuitei stimulări financiare a medicilor de către pacienţi. Pe de altă parte, un alt scop urmărit este încurajarea absolvenţilor facultăţilor de medicină de a profesa în ţară, fără a mai fi atraşi de mirajul veniturilor din străinătate”, a apreciat deputatul PSD, în documentul oficial înaintat conducerii Ministerului Sănătăţii.

radu-adrian-pauÎn finalul interpelării, Radu-Adrian Pau i-a solicitat ministrului Sorina Pintea să răspundă următoarelor întrebări: „1. Care sunt principalele beneficii ale creşterilor salariale acordate de la 1 martie în sistemul medical?; 2. În ce mod vor contribui aceste majorări la stoparea exodului medicilor români spre alte ţări în care sunt mult mai bine plătiţi?; 3. Care este strategia conducerii Ministerului Sănătăţii în vederea readucerii în România a specialiştilor plecaţi din ţară?”.

„Decizia guvernului de a creşte salariile din sistemul medical constituie un pas uriaş spre normalizarea situaţiei din acest domeniu. Sunt convins că astfel vor fi diminuate, dacă nu chiar eliminate, disfuncţionalităţile existente până acum”, a concluzionat deputatul social democrat.

LĂSAȚI UN MESAJ