Creșterea numărului de noi cazuri de coronavirus: medicii fac apel la responsabilitate

57

Medicii fac din nou apel la responsabilitate şi îndeamnă la respectarea regulilor, în condiţiile în care numărul de îmbolnăviri a crescut semnificativ în ultimele zile. Doctorul Virgil Musta, coordonatorul Spitalului de Boli infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, spune că focarele noi apar pentru că nu se mai respectă regulile de prevenţie.

„Este bine că dorim să fim liberi, este bine că avem posibilitatea să ne mişcăm dar, dacă nu suntem responsabili şi conştienţi de acest lucru, vom vedea încetul cu încetul numărul de cazuri crescând. Celelalte ţări care văd creşterea în ţara noastră ne vor bloca accesul. E păcat că după trei luni de sacrificii dar cu rezultate foarte bune, asistăm la o creştere şi o accentuare a numărul de cazuri severe, a numărului de decese, care face să dăm cu piciorul la tot ce am construit până acum.

Eu sper însă că, totuşi, comunitatea noastră va înţelege că este important de respectat cele trei măsuri de aur: purtarea măştii, distanţarea socială şi spălatul pe mâini, care de faptnici nu sunt nişte măsuri foarte dificile”, a spus Musta.

LĂSAȚI UN MESAJ