Cresc ratele la credite. Anunțul BNR

106
Banca Naţională a României (BNR) a anunţat luni noul indice pe baza cărora vor fi calculate ratele la creditele în lei ale românilor, în următoarele trei luni.

Noul Indice de Referinţă pentru Creditele acordate Consumatorilor (IRCC) publicat de BNR, valabil de la 1 octombrie, este de 2,66%, în creştere uşoară faţă de nivelul anterior de 2,63%, pe baza cărora s-au calculat ratele în ultimele trei luni. Aceasta este a doua creştere a IRCC, de la momentul lansării noului indice, ţinând cont că valoarea iniţială era de 2,36%, care a crescut pe rând la 2,63% şi acum la 2,66%.
IRCC este indicele folosit pentru toate creditele noi în lei, acordate începând cu data de 2 mai 2019, precum şi pentru toate refinanţările realizate după această date.
IRCC este aplicat doar creditelor de consum, imobiliare şi cardurilor de credit şi descoperit de cont nou acordate de bănci, dar şi programelor Prima Casă şi Investeşte în tine.
ROBOR a rămas relativ stabil, în ultimele luni, înregistrând variaţii zilnice nesemnificative. ROBOR la 3 luni era cotat luni dimineaţă la 3,09%, în creştere uşoară faţă de 3,07%, în şedinţa precedentă.

LĂSAȚI UN MESAJ