Creaţie şi imaginaţie la StudentFest 2017

205

StudentFest, cel mai mare festival studenţesc de artă şi cultură din România, organizat anual de Organizaţia Studenţilor din Universitatea de Vest din Timişoara (OSUT), se va desfăşura în perioada 11-20 mai, la Timişoara. 
Festivalul oferă tinerilor artişti oportunitatea de a da frâu liber imaginaţiei şi spiritului artistic, într-un mediu energic cu mulţi tineri dornici de a crea, de a experimenta şi de a se dezvolta. Dacă eşti tânăr artist, dornic de a-ţi etala viziunea şi cauţi o rampă de lansare, te poţi înscrie pe www.studentfest.ro până la dată de 26 aprilie 2017 – secţiunea ,,Artişti”, pentru a lua parte la StudentFest împreună cu creaţiile tale.
Prin cele 15 secţiuni puse la dispoziţia artiştilor şi participanţilor în acest an, Arhitectură, Arte stradale, Ceramică, Dans, Design vestimentar, Experimentarium, Film şi arte video, Fotografie, Grafică, Literatură, Muzică, Pictură, Publicitate, Sculptură şi Teatru, festivalul doreşte să le ofere tinerilor talentaţi posibilitatea de a se face remarcaţi prin atelierele de creaţie organizate pentru ei.
Dacă ceea ce ai nevoie e să-ţi aprofundezi cunoştinţele într-unul din domeniile propuse de StudentFest, te poţi înscrie şi ca participant în cadrul atelierelor de creaţie la secţiunea dorita tot până în dată de 26 aprilie 2017, completând un formular pe site-ul www.studentfest.ro.
În cadrul atelierelor de lucru participanţii vor putea să îşi dezvolte abilităţile artistice, participând la o parte teoretică a fiecărui atelier, iar mai apoi aplicând practic cunoştinţele dobândite. Participanţii îşi vor transpune viziunea proprie într-un concept pe care-l vor prezenţa în ultimele 3 zile ale festivalului sub formă de expoziţie sau performance publicului larg.
Acest festival este organizat exclusiv de tineri voluntari, interesaţi de susţinerea şi promovarea artei atât la nivel local, naţional cât şi internaţional. Tinerii care doresc să facă parte din echipa de organizare a acestui proiect sunt invitaţi să se înscrie că voluntari până la dată de 26 aprilie 2017, completând formularul de pe site-ul proiectului.
StudentFest a câştigat numeroase premii la nivel local, cât şi naţional, fiind printre primele festivaluri care au obţinut şi certificarea de festival european EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe).
Şi la această ediţie, StudentFest, aduce în spaţiul timişorean un program diversificat cu numeroase spectacole artistice, concerte, piese de teatru, proiecţii de film, spectacole de dans, expoziţii, ateliere de creaţie, conferinţe, creaţie literară, experimente şi multe altele. Pentru mai multe detalii, va invităm să accesaţi site-ul www.studentfest.ro sau pagina de facebook https://www.facebook.com/studentfest.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ