Coșmar la o secție de Pediatrie din vestul țării. Ce a pățit un copilaș după internare

555

Un copilaș de 11 luni trece prin momente teribile, în urma unei internări în secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență din Deva. Timp de o săptămână, acesta a fost internat pe secție, iar acum s-a ales cu două bacterii extrem de periculoase, despre care medicii de la Cluj – acolo unde este internat în acest moment – spun că le-a contactat la unitatea sanitară din Deva. Mama acestuia, de profesie medic veterinar, a postat un comentariu pe facebook, în care arată situația de la Pediatrie. Goange, mizerie, bacterii periculoase.

„Și noi am fost internați acum trei săptămâni la Deva și am călcat pe o goangă în salon… Să nu mai zic ca la baie a stat cam o zi pe jos o goangă moartă, nimeni nu a luat-o! Acum suntem internați la Cluj de o săptămână deja, tratăm ce a luat din spitalul ăla infect… Stafilococ auriu si Klebsiella pneumoniae. Am ajuns în insuficiență respiratorie, cu o bronhopneumie gravă… am fost 3 zile pe oxigen, nu am cuvinte!!!”, este comentariul pus pe facebook de Lorena Todor.

Clipele de coșmar în Pediatrie însă erau abia la început. După cinci luni, copilașul se simte din nou rău. Părinții îl duc la spital iarăși, fără să știe că acum situația va fi și mai rea.

„A doua oară am fost urgent că respira greu… și am zis că e mai aproape. Nu știu nici azi de ce nu am mers la Hunedoara măcar… Internați din nou din 19 martie. O săptămâna am stat în spital acum cu bronșiolită acută, insuficiență respiratorie, au reușit să îi pună branulă, mulțumesc lui Dumnezeu că am prins o asistenta care știa ce face (unele sunt praf!!!). În salon, aceeași poveste, doar că au apărut și goangele. Era seara. Și am auzit că am călcat pe ceva, iar când ridic piciorul, era o ditamai goangă. Am crezut că vomit, nu alta… și la baie, înainte cu o zi, era una moartă, cu burta în sus. A stat cu orele acolo… La baie nu este săpun, hârtie igienică, mizerie, nu altceva!!! Dușurile, să nu mai zic… vrei să te speli, că e greu cu copilul toata ziua în brațe, dar nu prea ai cum… Nici măcar nu se poate închide ușa, ți-e silă și frică să nu iei ceva de acolo. Chiar și fum de țigară am simțit într-o zi în baie. Într-un spital de pediatrie!!! Dar orice spital ar fi… Se simțea clar că a fumat cineva acolo. Cele mai multe tratamente sunt prin aerosoli, mai ales la cei cu probleme respiratorii”, mai spune Lorena Todor.

Problemele însă nu s-au oprit aici. La doar o zi după externare, copilul se simțea din nou rău. Lorena Todor povestește că a mers iarăși la Pediatrie, dar cu gândul că nu îl va mai interna acolo.

Citeşte în continuare: ziardehunedoara

LĂSAȚI UN MESAJ