Corurile SOUND și MADRIGAL pe scena Festivalului VOX MUNDI!

190

În viața culturală a Timișoarei se simțea demult nevoia să-și găsească locul cuvenit un festival coral de înalt nivel, care să exprime optim tradiția muzicală a Banatului, astăzi aparent uitată… Iată, așadar, a venit vremea să ne bucurăm.

În perioada 24-27 mai, Arhiepiscopia Timișoarei și Asociația Culturală Kratima organizează, cu sprijinul Primăriei Timișoara, cea de-a treia ediție a Festivalului coral internațional VOX MUNDI. Pentru VOX MUNDI, 2018 este un an minunat, care aduce la Timișoara coruri precum SOUND și MADRIGAL, dar și pe jurnalistul Antoine Pecqueur, de la MEZZO TV.

Alături de ei, în premieră absolută la Timișoara, Corul de Copii Ocarina (Finlanda), Corul Orfeo Universitari, din Valencia (Spania) sau Skowronki Choir (Polonia), celebru în lumea întreagă, de la Poznan, la Carnegie Hall.

Timișoara va fi reprezentată în Festival de Corul de fete al C.N.A. „Ion Vidu” și Corul de copii „Cantanti”, ambele coordonate de Maria Gyuris.

”Vă așteptăm, cât mai numeroși, în sala CNA „Ion Vidu”, în cea a Teatrului Național, la Catedrală și la Dom, pentru a aduce și acestei ediții succesul pe care îl merită… este o ocazie foarte rară de a avea la Timișoara coruri de un asemenea calibru, dar și de a întâlni atâtea instituții culturale, care au ales să servească împreună unui scop comun, acela de a contribui la revigorarea muzicii corale de calitate, încercând să o readucă a statutul de „brand cultural” al Banatului!”, transmit organizatorii evenimentului.

Program

Joi, 24 Mai
10:00, Sala CEDO, Camera de Comerț și Industrie Conferință de presă, Workshop de jurnalism cultural cu Antoine Pecqueur, MEZZO TV
18:00, CNA „Ion Vidu” Concert aniversar „Lebedele” – 50 de ani de existență, dintre care 30 de ani cu Prof.dr. Maria Gyuris la pupitrul dirijoral

Vineri, 25 Mai
9:30, Universitatea de Vest Întâlnire cu dirijorii – Repertoriul coral contemporan în Polonia, Finlanda, România (scurtă prezentare a repertoriului pentru copii și tineret) Promovarea muzicii corale la Radio / TV în Franța Antoine Pecqueur, MEZZO TV
18:00, CNA „Ion Vidu” Corul de copii „Cantanti” (Timișoara, România) – 8 min. Corul de copii „Ocarina” (Finlanda) – 30 min. Special guest: „Skowronki” Choir (Polonia) – 50/60 min.

Sâmbătă, 26 Mai
10.00 – Vizită a centrului Timișoarei (Skowronki și Ocarina)
12.00, CNA „Ion Vidu” Concert „Orfeo Choir” (Valencia, Spain)
19.00, Teatrul Național – Gala VOX MUNDI „Corul de fete al CNA „Ion Vidu” – 8 min. „Ocarina Children Choir”, Finlanda – 8 min. „Skowronki Choir”, Polonia – 10 min. Special guests: Corul „Sound” – 35 min. Corul „Madrigal” – 45 min. Zoli TOTH project („For the beauty of the Earth”, de John Rutter – final de gală – toate corurile împreună) ***

Duminică, 27 Mai
10.00 Catedrala Mitropolitană – Sfânta Liturghie și concert / Corul „Sound”, România
12.00 Domul Catolic – Sfânta Liturghie și concert / „Skowronki” Choir, Polonia

LĂSAȚI UN MESAJ