Corupția, un pericol pentru capitala europeană a culturii?

106

Timișoara a reportat un prim și notabil succes în competiția pentru capitala europeană a culturii, dar greul abia de la începutul anului începe, este de părere Ioan Coriolan Gârboni, directorul Filarmonicii Banatul.

„Cu oameni puțini în echipa pe care o conduce, Simona Neumann a reușit o treabă excelentă. Partea bună în acest dosar de competiție este că juriul nu poate fi influențat politic sau prin alte metode de tip balcanic. Știu că reprezentanți ai unor orașe participante la competiție au încercat astfel de intervenții și au fost trimiși la plimbare de membrii juriului, compus din experți europeni, cu preponderență”, a comentat Garboni.

Directorul Filarmonicii Banatul, una dintre cele mai bune din țară în momentul de față, îi sfătuiește pe șefii Primăriei Timișoara să meargă împreună cu experții care lucrează pentru Asociația „Timișoara capitală culturală europeană” la Festivalul de la Edinburgh. Aceștia ar trebui să stea de vorbă cu organizatorii festivalului pentru a înțelege mai bine ce ar mai trebui făcut la anul pentru a spori șansele Timișoarei în bătălia amintită.

„Vorbim despre cel mai prestigios și mai bine organizat festival de arte din întreaga lume, așa încât o privire din interior și o discuție cu specialiștii de la Edinburgh ar fi o inițiativă excelentă pentru experții timișoreni”, a concluzionat Ioan Coriolan Gârboni (foto https://www.facebook.com/ioan.garboni).

LĂSAȚI UN MESAJ