Corul de copii CANTANTI câștigă Medalia de Aur la cea mai prestigioasă competiție corală a Europei de Sud

54

Într-o Românie în care suntem, tot mai mult, obișnuiți să facem „solo”, în care ni se vând adesea tot felul de maimuțăreli kitchoase, dar foarte scumpe, ca fiind opțiuni culturale valide, 30 de copii timișoreni au înțeles importanța cuvântului ÎMPREUNĂ. A lucrului făcut bine și până la capăt, în armonia minunată a unei echipe.
Astfel, corul de copii CANTANTI, care își desfășoară activitatea, de 5 ani încoace, în cadrul Asociației Culturale Kratima, a câștigat Medalia de Aur și Premiul pentru cel mai bun cor din categoria „coruri de copii” la cea de-a 37 a ediție a Concursului coral internațional de la Preveza, Grecia.
Cei 30 de copii talentați și inimoși, purtând pe tricouri catedrala timișoreană, au reprezentat cu cinste Mitropolia Banatului, Timișoara și România la cea mai importantă competiție corală din Europa de Sud, unde au participat coruri din lumea întreagă – din Polonia, până în Indonezia.
Între piesele pregătite pentru concurs, partitura „Rugăciune”, dedicată copiilor pentru această competiție de compozitorul timișorean Gabriel Mălăncioiu, a fost extrem de apreciată de juriu.
Palmaresul copiilor de la CANTANTI mai cuprinde un binemeritat Premiu II la Concursul coral internațional de la Ohrid, Macedonia, în 2018, un Premiu III la Festivalul-concurs „Gavriil Musicescu” de la Iași, în 2015, precum și foarte apreciate prezențe la festivaluri europene de prestigiu : „Meet Mozart”, la Salzburg, în 2016, și „Istramusica”, la Porec, în Croația, în 2017.
Performanța copiilor noștri spune multe despre cum se clădește, de fapt, orice capitală culturală europeană: prin pasiune, dăruire, solidaritate, profesionalism și muncă, multă muncă – toate, ÎMPREUNĂ.
Pentru toate acestea, se cuvin mulțumiri doamnei Maria Gyuris, artizan al perfecțiunii și performanței, secondată la pian de doamna Mariana Sînmărtinean, domnului Voicu Popescu, dirijor al Corului de copii al Radiodifuziunii, invitat la Timișoara pe parcursul cantonamentului care a precedat plecarea la Preveza, compozitorului timișorean Gabriel Mălăncioiu și părinților, care susțin, de 5 ani, financiar și emoțional, această minunată experiență!

 

LĂSAȚI UN MESAJ