Cornel Racz un fotoreporter care s-a dus să fotografieze îngerii!

1496

S-a stins la fel de modest cum a trăit. L-am cunoscut pe Cornel în urmă cu ceva anișori când făceam împreună teren. Venea, făcea câteva fotografii, lua notițe și pleca să predea materialul.

Cu vreo 3 sau 4 ani în urmă m-am întâlnit cu el întâmplător pe stadă și-mi spunea că s-a pensionat și are timp să meargă la pescuit.

Duminică seara, în vâltoarea știrilor cu stihiile naturii din Timișoara am mai primit o veste tristă. Cornel s-a stins și a plecat într-o lume mai bună.

Timișoara a pierdut un om cu o privire iscoditoare ce a fost la momentul potrivit și cu apartul pregătit la multe din momentele importante. Jurnalistul Florin Cornel Racz a slujit cu aparatul și cu pixul presa postdecembristă la o serie de publicații ce au apărut ca ciupercile după Revoluție.

A fost participant activ al Revoluției sperând în schimbarea societății bolnave de până la anul schimbării. Dar schimbarea l-a dezamăgit. A luat în vizor oameni, locuri, fapte, clădiri sau incendii. Prezent pe terenurile de fotbal sau handbal a surprins ce poate nu oricine a putut observa. De la copii de școală până la miniștri sau capete încoronate a acordat aceiași atenție subiecților săi ce a doua zi se vedeau în paginile ziarului.

A încercat să lase celor mai tineri câte ceva din știința lentilelor și a momentului scurt ce nu trebuie ratat.

Luni, 18 septembrie, la ora 13 la cimitirul din Calea Sagului de la capela 3 îl vom conduce pe ultimul drum pe Florin Cornel Racz. Dumnezeu să îl odihneasca!

LĂSAȚI UN MESAJ