Coreea de Nord a produs un cutremur de 6,3 grade Richter, după ce a testat cu succes o bombă cu hidrogen

214

Un cutremur cu magnitudinea de 6,3 grade pe scara Richter a fost detectat în Coreea de Nord, intensificând temerile că regimul de la Phenian a desfăşurat un nou test nuclear. Phenianul a anunţat, duminică, faptul că a testat cu succes bomba cu hidrogen.

Phenianul a anunţat, duminică, faptul că bomba cu hidrogen poate fi instalată pe o rachetă balistică intercontinentală, reprezentând cel mai mare test nuclear efectuat vreodată de Coreea de Nord. Anunţul a fost făcut de către agenţia de ştiri nord-coreeană KCNA.

Este al şaselea test nuclear efectuat de regimul de la Phenian, ultimul având loc în septembrie 2016. Potrivit Phenianului, bomba cu hidrogen este mult mai puternică decât orice altă bombă atomică.

Japonia a condamnat testul, iar preşedintele sud-coreean Moon Jae-in a convocat de urgenţă Consiliul Naţional de Securitate. Oficialii de la Seul au precizat că testul a avut loc în provincia Kilju, unde este situat situl nuclear Punggye-ri.

Cutremurul artificial provocat de explozie a fost de aproximativ zece ori mai puternic decât cel provocat de precedentul test nuclear al Coreei de Nord.

LĂSAȚI UN MESAJ