Coreea de Nord a lansat o rachetă. Comunitatea internaţională dă în clocot-VIDEO

119

Coreea de Nord stârneşte îngrijorarea comunităţii internaţionale, lansând duminică dimineaţă o rachetă balistică cu rază lungă de acţiune, la bordul rachetei s-ar fi aflat un satelit.

„Racheta Kwangmyongsong a decolat de la Centrul Spaţial Sohae din regiunea Cholsan, provincia Phyongan de Nord la ora 9:00 ( 2:30, ora României), în 7 februarie 2016. Satelitul a intrat pe orbita actuală la ora 9:09 ( 2:39, ora României, la 9 minute şi 46 de secunde de la decolare”, a transmis televiziunea publică din Coreea de Nord. Racheta are o rază de acţiune estimată la 10.000 de kilometri şi teoretic poate ajunge pe coasta de Vest a Statelor Unite

„Este absolut inacceptabil că au făcut aşa ceva. Să lansezi o rachetă după ce ai făcut un test nuclear este împotriva rezoluţiei ONU”, a declarat premierul Japoniei, Shinzo Abe.

Statele Unite, Japonia, Coreea de Sud şi China au condamnat lansarea, Consiliul de Securitate al ONU se va reuni duminică de urgenţă, însă surse militare din Japonia şi Coreea de Sud afirmă că regimul comunist nu a făcut altceva decât să testeze tehnologia pe care o avea deja.

LĂSAȚI UN MESAJ