Copiii decedați în incendiul de pe Memorandumului nu se aflau în pericol, spun cei de la Protecția Copilului

168

Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș vin cu precizări în cazul copiilor decedați în timpul incendiului de pe strada Memorandumului. Deși ei au fost lăsați în grija fratelui mai mare de doar 14 ani, în noaptea de miercuri spre joi, micuții nu s-au aflat în pericol nici un moment, spun cei de la DGASPC. Autoritățile monitorizau totuși familia încă de anul trecut.

”Cazul acestor copii a fost adus în atenția Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș în luna mai 2019 în urma unei sesizări, conform căreia minorii ar fi neglijați de către mamă. O echipă a Serviciului de Prevenție și Intervenție în Urgență s-a deplasat la adresa indicată unde nu s-au constatat probleme care să necesite preluarea copiilor în regim de urgentă și separarea acestora de mamă. Conform procedurilor a fost sesizată Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, din cadrul Primăriei Trimișoara, care a preluat în monitorizare familia. Din rapoartele transmise către DGASPC Timiș nu reiese că minorii s-ar afla în pericol sau în situație de neglijare.

Cazul a revenit în atenția DGASPC Timiș în luna decembrie 2019, tot în urma unei sesizări. Și de această dată, echipa mobilă a Serviciului de Prevenție și Intervenție în Urgență s-a deplasat la adresa indicată în reclamație. Potrivit raportului întocmit, nu s-au confirmat cele menționate în sesizare, și conform procedurii a fost, din nou, anunțată Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara. În raportul trimis de aceștia Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timis, în data de 07.01.2020, nu se concluzionează că minorii ar trebui preluați din familie.

În cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș s-a dispus, de îndată, constituirea unei Comisii de Control care să verifice respectarea legalității și a procedurilor aflate în vigoare”, a transmis direcția.

Vă amintim că noaptea trecută, 4 copii, cu vâste cuprinse între 4 luni și 6 ani, au fost găsiți carbonizai după ce apartamentul unde locuiau a luat foc. Părinții nu erau acasă și acum sunt cercetați pentru ucidere din culpă.

LĂSAȚI UN MESAJ