Copii răi, un spectacol despre violența în școală la Teatrul Național

159

Teatrul Național din Timișoara își asumă, ca de fiecare dată, rolul de a răspunde creativ temelor și provocărilor societății de astăzi. În acest context, începutul lunii decembrie aduce la Timișoara un eveniment excepțional.

Pentru prima dată în România, actori și muzicieni ai Théâtre de la Manufacture din Nancy prezintă spectacolul-eveniment Copii răi, prima coproducție Centre Dramatique National Nancy-Lorraine, La Manufacture și Teatrul Național din Timișoara.

Spectacolul Copii răi „citește” prin ochii unei fetițe – cu inocență, cu duioșie, cu cruzime, cu umor –  un subiect extrem de fierbinte al societății contemporane – violența în școală și efectele distructive ale mediatizării acesteia pe rețelele de socializare.

Astfel, miercuri, 7 decembrie, joi, 8 decembrie și vineri, 9 decembrie, de la ora 19, Sala 2 a Teatrului Național găzduiește trei reprezentații ale spectacolului Copii răi de Mihaela Michailov, în regia lui Michel Didym și interpretarea actorilor și muzicienilor Alexandra Castellon, Jérôme Boivin și Jérémy Ferry.

Creat la Théâtre de la Manufacture din Nancy la finalul anului 2015, spectacolul-eveniment Copii răi de Mihaela Michailov a fost selecționat în secțiunea FDR  a Festivalului European al Spectacolului Timișoara – Festival al Dramaturgiei Românești, ediția 2016.

Spectacolul se joacă în limba franceză, cu supratitrare în limba română.

Biletele s-au pus în vânzare la Agențiile Teatrului Național din Timișoara (Agenția „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2 și Agenția „Sala 2”, Parcul Civic, orar marți-duminică, orele 11-19) sau online, pe adresa www.tntimisoara.com.

LĂSAȚI UN MESAJ