Copii amenințati cu moartea și jigniți la creșă: “Ești porc, nu tigru cum spune mă-ta!”

7743

Părinţii unui copil de la o creşă din Iaşi au aflat lucruri îngrozitoare după ce au pus pe haina micuţului lor un dispozitiv de înregistrare. Au descoperit astfel cum îngrijitoarele bruschează copiii, îi ameninţă cu moartea sau îi învaţă să înjure.

Totul s-a întâmplat la Creşa nr. 10 „Piticii năzdrăvani” din Iaşi, iar parinţii ameninţă cu depunerea unei plângeri penale, scrie observator.tv

Grozăviile din creşă au ieşit la iveală după ce părinţii unui băieţel de 2 ani şi 8 luni au montat un microfon pe haina fiului lor. Erau suspicioşi că băieţelul lor ar putea fi abu­zat la creşă. Şi se pare că nu au greşit. Oamenii au descoperit lucruri înfiorătoare.

La creşă, copilul lor era jignit, ameninţat, ba chiar şi învăţat, uneori, cum să înjure ca un birjar.

Ziarul de Iaşi a intrat în posesia mai multor înregistrări audio despre care părinţii băieţelului spun că  au fost realizate în interiorul Creşei nr. 10.

În materialele audio se aude cum copiii sunt nu­miţi „nesimţiţi“ sau „porci“, uneori sunt „alintaţi“ cu apelative de genul „în gâtul mă-tii, chelea mă-tii, te omor!“, iar în alte rânduri chiar învăţaţi, la rândul lor, să înjure.

„Băi, dar tu eşti mare, de ce nu faci caca acolo şi faci pe tine, porcule! Eşti porc, nu tigru cum spune maică-ta, porc eşti!“, spune, conform înregistrărilor, una dintre reprezentantele creşei, care continuă „porc eşti, te caci pe tine. Păi da, uite ce urât miroşi a nespălat“.

Ulterior, pe înregistrare se aude cum femeia îi spune copilului: „Mă-ta, ce face mă-ta? În p***a mă-tii! Ia spune şi tu! Spune! Mă-ta! mă-ta, da!“, în timp ce două femei râd în timpul acestei înşiruiri de invective, iar una dintre ele se amuză că l-a pus pe băieţel să înjure.

Într-o altă discuţie, referindu-se la o fetiţă din clasă, îngrijitoarele de la creşă au fost înregistrate spunând despre mama ei că e „împuţită“.

„Nesimţita ceia de mă-ta şi împuţita. Stai jos că dacă nu te omor“, i se adresează direct copilului, pentru ca aceeaşi femeie să îi spună colegei sale: „ce p***a mă-sii o ţine cu părul ista“, referindu-se la ma­ma copilei, scrie Ziarul de Iaşi.

Tot la adresa unei fetiţe, una dintre infirmiere spune: „Ce vrei, fată? Fată, ţie îţi miroase a sulă. A sulă îţi miroase. Îţi miroase a oleacă de sulică de pe acuma“.

În urma acestor înregistrări, părinţii intenţionează să-şi retragă copilul de la Creşa nr. 10 şi iau în calcul inclusiv formularea unei plângeri penale împotriva reprezentanţilor unităţii publice.

sursa – observator.tv

LĂSAȚI UN MESAJ