Copaci personalizaţi, într-un oraş din vestul ţării. Vezi unde se află?

160

Iniţiativa aparţine consilierului local (PER) Bogdan Giurgiu, pentru a încuraja plantarea copacilor şi îngrijirea lor în municipiul Hunedoara.

Propunerea consilierului local este ca cei care construiesc în oraş să fie obligaţi să planteze un copac care să le poarte numele. Dacă propunerea consilierului trece de votul Consiliului, atunci cel care doreşte să planteze un copac nu va mai avea nevoie de acordul asociaţiei de proprietari ci se va adresa Primăriei, spunându-şi acolo dorinţa, având la alegere să vină cu un pom personal sau să aleagă un puiet din dotarea Primăriei. După plantare, de copacul respectiv nimeni nu se poate atinge să îl taie decât dacă afectează structura unei locuinţe sau siguranţa traficului şi a liniilor aeriene.

Prin această iniţiativă vrea să-i încurajeze pe cei care se căsătoresc, pe cei care devin părinţi să planteze un copac odată cu naşterea copilului sau cu anul căsătoriei şi după 30-40 de ani să îşi amintească de ceea ce au făcut în tinereţe: “Uite vezi, copacul acesta a fost plantat la nunta noastră” sau “Uite , copacul acesta are vârsta ta”.

Primăria Hunedoara va trebui să emită un model de plăcuţe cu numele celui care l-a plantat şi eventual cu ce ocazie, sau anul, care să fie plasată lângă copac, pentru identificare.

copaci-personalizati-hunedoara

LĂSAȚI UN MESAJ